Mergi direct la conținut »
Ministrul de Externe o contrazice pe Dăncilă: ”Nu s-a luat încă o decizie cu privire la mutarea Ambasadei României din Tel Aviv în Ierusalim”. Postarea a fost ştearsă ulterior
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ministrul de Externe o contrazice pe Dăncilă: ”Nu s-a luat încă o decizie cu privire la mutarea Ambasadei României din Tel Aviv în Ierusalim”. Postarea a fost ştearsă ulterior

Ministrul de Externe o contrazice pe Dăncilă: ”Nu s-a luat încă o decizie cu privire la mutarea Ambasadei României din Tel Aviv în Ierusalim”. Postarea a fost ştearsă ulterior

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a transmis că nu s-a luat încă nicio decizie oficială privind mutarea ambasadei României din Israel.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, șeful diplomației din România a transmis: ”nu s-a luat încă o decizie cu privire la mutarea Ambasadei României din Tel Aviv în Ierusalim”.

”Ministerul Afacerilor Externe lucrează la o analiză care va conține argumente pro și contra pe această temă și o va prezenta decidenților politici (Parlament, Președinte si Guvern)”, a continuat Meleșcanu în mesajul său.

După trei ore, ministrul de Externe a șters mesajul pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook.

Anunțul vine la câteva zile după ce Viorica Dăncilă a declarat, duminică, în timpul unei vizite private din Statele Unite, că este hotărâtă să mute ambasada României din Israel, la Ierusalim.

„Guvernul României a iniţiat un proces de evaluare a oportunităţii mutării Ambasadei României la Ierusalim. De aceea sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, şi Guvernul pe care îl conduc vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a spus premierul.

SURSE JUDICIARE: „Sorina Pintea a luat mită din postura de director de spital”
Recomandări

SURSE JUDICIARE: „Sorina Pintea a luat mită din postura de director de spital”

 

Regele Iordaniei și-a anulat vizita de trei zile în România care trebuia să înceapă luni după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat că ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim.

De asemenea, Forumul de afaceri România-Iordania, programat pe 26 martie, a fost, de asemenea, anulat, ca urmare a faptului că întreaga delegație a Regelui Hașemit al Iordaniei nu mai vine în țara noastră.

WNYC, postul public de radio din New York, a scris luni că premierul Viorica Dăncilă s-a cazat la Trump Hotel în Washington, pe durata vizitei pe care o efectuează în weekend în capitala SUA. Potrivit sursei citate, Dăncilă este primul lider al unui guvern străin care a închiriat o cameră în hotel în ultimul an.


Citește și: Klaus Iohannis a anunțat că va convoca referendum pe justiție pentru 26 mai: ”Golăneala a trecut orice limită”


 

Close
Închide
  Close