De Andreea Radu,

„Majestatea Sa, Regele Abdullah al II-lea, anulează o vizită în România, programată să înceapă luni, în solidaritate cu Ierusalimul”, a declarat luni ministrul de externe al Iordaniei, potrivit arabnews.com.

După anunțul ministrului de externe, Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, a anunţat într-un comunicat oficial că îşi anulează vizita oficială în România

„Decizia a fost luată în semn de solidaritate cu Ierusalimul, ca urmare a remarcilor premierului român Viorica Dăncilă de duminică, prin care a exprimat intenţia de a muta ambasada ţării sale la Ierusalim.

Vizita Regelui Abdullah King în România, care deţine în prezent preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, a fost planificată pentru a include întâlniri cu preşedintele României Klaus Iohannis şi lideri ai Parlamentului. Majestatea sa a programat, de asemenea, să participe la Reuniunea Aqaba, care a fost planificată să fie găzduită de România în parteneriat cu Iordania.

În marja acestei vizite, guvernele român şi iordanian urmau să semneze un acord, două memorandumuri de înţelegere şi un program de cooperare, în timp ce era programată organizarea unui forum de afaceri România-Iordania, cu participarea reprezentanţilor sectorului privat din cele două ţări”, se arată în comunicat.

Forumul de afaceri România-Iordania, programat pe 26 martie, a fost, de asemenea, anulat, ca urmare a faptului că întreaga delegație a Regelui Hașemit al Iordaniei nu mai vine în țara noastră.

Viorica Dăncilă a declarat, duminică, în timpul unei vizite private din Statele Unite, că este hotărâtă să mute ambasada României din Israel, la Ierusalim.

„Guvernul României a iniţiat un proces de evaluare a oportunităţii mutării Ambasadei României la Ierusalim. De aceea sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, şi Guvernul pe care îl conduc vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a spus premierul.

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client
Recomandări

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client

Regele Abdullah al II-lea ar fi trebuit să aibă o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, apoi o întrevedere cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Statele Unite au fost prima țară care și-a mutat ambasada în Ierusalim în 2018, o decizie făcută de președintele Donald Trump la sfârșitul anului 2017, care a inversat aproape șapte decenii de politică externă a Washingtonului în această chestiune.

Foto HEPTA


Citeşte și: Mesajul transmis de Ambasada Israelului. „Ne exprimăm speranţa ca Ambasada României să se mute la Ierusalim”


 

„De ce atinge o adolescentă?”. Scandal în Canada după ce Bianca Andreescu s-a intalnit cu Justin Trudeau
GSP.RO

„De ce atinge o adolescentă?”. Scandal în Canada după ce Bianca Andreescu s-a intalnit cu Justin Trudeau

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine
HOROSCOP

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine