Mergi direct la conținut »
Mesajul lui Dacian Cioloş pentru protestatarii de la mitingul Diasporei
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mesajul lui Dacian Cioloş pentru protestatarii de la mitingul Diasporei

Mesajul lui Dacian Cioloş pentru protestatarii de la mitingul Diasporei

Mesajul lui Dacian Cioloş pentru protestatarii de la mitingul Diasporei: deși mitingul diasporei se adresează clasie politice, "ce-ar fi ca tot acest miting să se transforme într-un mesaj pe care diaspora îl adresează societăţii româneşti"?

Fostul premier a pus această întrebare pe Facebook și a adăugat că cei care ne conduc astăzi nu sunt „cauza” problemelor, ci „efectul” a ceea ce românii nu au făcut bine.

„Dacă acest miting e un mesaj adresat de diaspora guvernanților, ce-ar fi ca tot acest miting să se transforme într-un mesaj pe care diaspora îl adresează societății românești?

Cei care ne conduc azi nu sunt „cauza“ a ceea ce nu merge bine în țară, ci mai degrabă „efectul“ a ceea ce noi, poate, nu am făcut bine”, a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Dacian Cioloș propune ca fiecare comunitate din Diaspora care se va constitui sau se va consolida după mitingul din data de 10 august să ia în grijă o comunitate rămasă acasă și să o ajute să-și ia în mâini propriul destin colectiv.

„Am și o idee care poate funcționa, am văzut-o pusă în practică de mai multe grupuri de români organizați din diaspora. De exemplu, câțiva profesori și cercetători români generoși de la Oxford care aduc elevi din licee din România peste vară în Marea Britanie și le predau cursuri ca pentru orice student admis la colegiile din campus. Le deschid mintea, îi ajută să aplice apoi dacă doresc la cele mai mari universități ale lumii, le dau o șansă la o educație de elită.

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului
Recomandări

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Având în minte acest exemplu, vă propun ca fiecare comunitate din diaspora care se va constitui sau se va consolida după această adunare să ia în grijă o comunitate rămasă acasă – o comunitate dintr-un sat, o comunitate de tineri, de țărani mici producători, de pensionari, de bolnavi, de elevi dintr-un liceu – și să o ajute să-și ia în mâini propriul destin colectiv, așa cum voi, cei plecați în afară, ați făcut-o individual și acum o faceți colectiv, inclusiv prin această întâlnire.

Poate, în felul acesta, facem mai mult decât să dăm un semnal într-un moment dat și într-un loc dat: poate, așa declanșăm un proces. Acela de revenire la normalitate”, a scris Dacian Cioloș.

Close
Închide
  Close