Mergi direct la conținut »
Metroul spre Aeroportul Otopeni primește finanțare europeană de peste 500 de milioane de euro. Când încep lucrările
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Metroul spre Aeroportul Otopeni primește finanțare europeană de peste 500 de milioane de euro. Când încep lucrările

Metroul spre Aeroportul Otopeni primește finanțare europeană de peste 500 de milioane de euro. Când încep lucrările

Comisarul european Corina Crețu a aprobat, miercuri alocarea a peste 517 milioane de euro pentru proiectul "Construcția liniei de metro 6 (1 Mai-Tokyo)". Magistrala de metrou a fost inclusă de autoritățile române în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

De Răzvan Mihalașcu,

„Locuitorii din capitala României vor ajunge mult mai repede în zona de nord a Bucureștiului grație unei investiții de peste o jumătate de miliard de euro din Fondul de coeziune. Acest proiect finanțat prin politica de coeziune va îmbunătăți în mod concret viața de zi cu zi a celor 1,8 milioane de locuitori ai Bucureștiului, care vor beneficia astfel de servicii de transport urban mai bune. Sper ca până în 2023 – care este termenul prevăzut pentru implementarea proiectului pe care l-am aprobat astăzi – autoritățile române să găsească soluții pentru finalizarea magistralei M6, astfel încât să se poată circula pe noua linie de metrou de la 1 Mai până la Aeroportul Internațional Otopeni”, a declarat comisarul european pentru politica regională Corina Crețu referitor la proiect.

Cofinanțarea cu fonduri europene este destinată construirii unui tronson de șase kilometri din linia de metrou din totalul de peste 14 kilometri, cât urmează să aibă magistrala de metrou M6 – Gara de Nord – Aeroport „Henri Coandă” Otopeni,  se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Magistrala va asigura legătura cu linia de metrou M4 (Gara de Nord – Lac Străulești). De asemenea, proiectul prevede construcția a șase noi stații de metrou subterane între zona 1 Mai și complexul comercial Băneasa, unde urmează să fie amplasată stația Tokyo , dar și achiziționarea a 12 garnituri de metrou, fiecare cu câte șase vagoane.

Potrivit sursei citate, lucrările pentru magistrala de metrou M6, secțiunea 1 Mai – Tokyo, sunt programate să înceapă în a doua parte a acestui an.

În noiembrie 2018, Libertatea scria că magistrala de metrou M6, între 1 Mai și Aeroportul Otopeni, va avea finanțare europeană nerambursabilă doar pe jumătate de distanță, mai exact doar pentru stațiile construite în București.


Citește și:

Falsul medic ginecolog de la Spitalul Județean Ilfov n-a dat Capacitatea, a intrat la liceu cu media 1,68 și s-a retras din școală în clasa a IX-a! Mărturii ale pacientelor operate de ea

Ministerul Sănătății confirmă investigația Libertatea despre falsul medic ginecolog: „Diploma de licență și actul de rezidențiat sunt false!”

Rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! O femeie de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov!

„Nu figurează în baza noastră de date”, spune Colegiul Medicilor despre Raluca Daniela Bîrsan, femeia care a lucrat 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov cu o diplomă falsă


 

Close
Închide
  Close