Mergi direct la conținut »
”Miscarea România Împreună”, noul partid al lui Dacian Cioloș; Va avea sigla ”RO+”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

”Miscarea România Împreună”, noul partid al lui Dacian Cioloș; Va avea sigla ”RO+”

Fostul premier Dacian Ciolos a anunțat, vineri, într-o sesiune live pe Facebook, că a depus actele pentru înregistrarea noului său partid politic, numit ”Miscarea România Impreună”. Logo-ul partidului va fi ”RO+”. Prezentarea s-a făcut doar pentru simpatizanții partidului, fără prezența presei. La dezbatere au participat foștii miniștri Dragoș Pâslaru și Vlad Voiculescu și fostul purtător de cuvânt al Guvernului Cioloș, Liviu Iolu.

De Valentina Postelnicu,

”În decembrie anul trecut am anunțat că din platformă România 100 se va desprinde un partid politic. Vreau să va anunț că astăzi de dimineată a fost depusă la tribunal cererea de înregistrare a unui nou partid politic ieșit din platformă. Este vorba de partidul ”Miscarea România Impreună”.  Am decis deci să facem și acest pas, e primul pas acela de cerere a inregistrării. Astăzi facem anunțul demersului pe care l-am făcut și nu al lansării partidului, îl vom lansă când va există că atare,” a anunțat Ciolos vineri, la evenimentul intern al România 100, transmis live pe Facebook.

Dacian Cioloș a mai spus că programul politic al noului partid se conturează în jurul valorilor de onestitate, competentă, bun simț, transparentă,  și credința că fiecare om e important, că un proiect de reconstrucție trebuie să fie în jurul oamenilor și a valorilor lor.

”Veți găsi în manifestul politic niște valori pe care vi le propunem, un mod de a vedea lucrurile și pe care apoi, cu ceea ce am acumulat deja în activitătile desfăsurate, obiectivul este că în lunile următoare, pană la momentul lansării efective, să adăugăm la această fundație și soluțiile pe care le propunem pe teme mari. Membrii fondatori și-au asumat pur și simplu un rol administrativ, partidul este al tuturor celor care au investit în această platformă,” a mai spus Ciolos în prezentarea noului partid.

Cioloș anunță că în următoarele luni, Mișcarea România Împreună va căpăta o existență formală și vom începe pregătirile pentru alegerile care vor urma.

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”
Recomandări

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”

 

”Avem nevoie acum de cât mai mulți simpatizanți și voluntari care să poată să pună umărul și să ajute. Oameni gata să își asume că schimbarea se face nu pentru ei ci cu ei. Oameni care sunt gata să doneze timp și bani pentru a construi o clasă politică așa cum ar trebui să avem. Oameni care atunci când partidul va primi aprobarea judecătorească să devină membrii de partid”, mai spune fostul premier.

Fostul premier Dacian Cioloș anunța, în data de 10 mai 2017, pe Facebook, lansarea Platformei România 100, despre care spune că este ”o mișcare cetățenească, dinamică, deschisă, un proiect pe termen lung, care va aduna și pune în valoare energiile pozitive ale țării”.

Dacian Cioloș a fost curtat în luna decembrie de USR, printr-o scrisoare semnată de mai mulți membri ai partidului. Însă fostul premier anunțase deja cu circa două săptămâni înainte că își va face un partid politic desprins din Platforma România 100.

Citește și: #salvatipipera | Cum arată intersecția A3 cu Șoseaua Petricani. Când va fi inaugurată autostrada – VIDEO

Close
Închide
  Close