Mergi direct la conținut »
Dacian Cioloș își face partid politic
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Dacian Cioloș își face partid politic: “Se va desprinde din Platforma România 100“

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Duminică, 10 decembrie 2017, 13:47

Dacian Cioloș își face partid politic. Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat, duminică, în cadrul unei întâlniri a comunității Platforma România 100, că din această structură se va desprinde un partid ce urmează a fi prezentat în lunile următoare și care nu va acționa împotriva celor cu "același ADN", fiind deschis colaborării cu cei cu care împărtășește valori comune.

Ad placeholder

„Din platforma România 100 se va desprinde un partid politic. (…) Fără nicio îndoială. E clar și noi, cel puțin, cei care am fondat Platforma România 100, suntem hotărâți să facem lucrul acesta. (…) Trebuie să fie un proces natural, și nu unul forțat. (…) Da, se va desprinde un partid politic din Platforma România 1000, dar care are nevoie de o fundație solidă, o fundație de principii, de idei, valori și are nevoie, mai mult decât atât, de o viziune și de programe și chiar de proiecte. E important să arătăm oamenilor nu doar o viziune și o ideologie, e nevoie să arătăm în ce se traduce ideologia sau în ce se traduc acele valori, principii, etică, morală care pot să contureze la un moment dat și ideologia”, a spus Cioloș, citat de Agerpres.

El a arătat că înființarea unui partid nu este un obiectiv în sine al Platformei România 100. Fostul premier a subliniat că un astfel de proiect trebuie să fie rezultatul unei „implicări efective”.

„Obiectivul pe care îl avem e de a contribui la o schimbare, la un proces, la o schimbare care să fie firească, naturală și să pornească din voința oamenilor care sunt gata să contribuie la asta. E important ca această schimbare să nu se facă cu oameni așteptând pe margine și cu alții câțiva — trei, cinci, șapte, zece, cinsprezece, câți or fi într-un partid sau în mișcările civice — să acționeze, să joace pe teren”, a declarat Dacian Cioloș.

Acesta a comentat și vocile potrivit cărora o astfel de inițiativă ar duce la fărâmițarea opoziției.

„Ne gândim și la asta, însă mie mi se pare cumva ca o responsabilitate pe care eu și noi, cei care am inițiat platforma, nu avem decât să o asumăm, ca din această platformă să se desprindă și un partid politic care nu va acționa împotriva celor cu care împărtășim valori, idei și principii comune, cu care avem (…) același ADN. Vom fi deschiși colaborării cu cei cu care putem lucra. Nu avem de gând să ne batem cu cei alături de care trebuie să acționăm în perioada următoare”, a adăugat Cioloș.

Fostul premier Dacian Cioloș anunța, în data de 10 mai 2017, pe Facebook, lansarea Platformei România 100, despre care spune că este ”o mișcare cetățenească, dinamică, deschisă, un proiect pe termen lung, care va aduna și pune în valoare energiile pozitive ale țării”.

Încă de atunci, spunea că ar putea fi semnalul lansării unei noi formațiuni politice, Cioloș făcând apel la români să se înscrie în această Platformă civică. „Vă invit să schimbăm România. Împreună!”, spunea el.

Recent, Dacian Cioloș  a vorbit despre viitorul Platformei România 100: ”La alegerile viitoare, vom fi prezenți”, a spus fostul premier, în seara zilei de 5 noiembrie, din mijlocul protestatarilor care s-au strâns la Palatul Parlamentului, nemulțumiți de modificările aduse legilor justiției, pe care ministrului Justiției, Tudorel Toader, le-a prezentat la Comisiea de la Veneția.

Ad placeholder

CITEȘTE ȘI… 28 de ani de la revoluție. Ce ar trebui să știe tinerii despre viața în comunism

VIDEO EXCLUSIV/Sore, despre interviurile ei mai vechi: «Nu-mi vine să cred ce aberații scoteam»


 

Ad placeholder
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
Câte mii de euro ia George Burcea pentru a participa la Ferma. Divorțul de Andreea Bălan îl îmbogățește!
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Câte mii de euro ia George Burcea pentru a participa la Ferma. Divorțul de Andreea Bălan îl îmbogățește!
Horoscop 11 august 2020. Leii trebuie să decidă, clar și limpede pentru oricine, ce e mai important pentru ei
HOROSCOP
Horoscop 11 august 2020. Leii trebuie să decidă, clar și limpede pentru oricine, ce e mai important pentru ei
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close