De Daniel Ionașcu,

Extensia se numește Facebook Container și aceasta izolează pur și simplu Facebook de restul activităților efectuate în browser.

Reamintim, Facebook urmărește chiar și utilizatorii care nu au cont pe rețeaua socială, prin intermediul butoanelor de Share și Like amplasate pe aproape toate site-urile din lume.

Din această cauză, Facebook are deja procese în Europa.

A suspendat și publicitatea

Mozilla a suspendat recent publicitatea pe Facebook, după ce a descoperit că setările implicite ale rețelei sociale lasă la dispoziția terților foarte multe informații private ale utilizatorilor.

Alături de Mozilla, și banca germană Commerzbank a anunțat suspendarea reclamei pe Facebook din cauza modului în care compania tratează datele private ale utilizatorilor.

#DeleteFacebook

Alături de acestea, Brian Acton, cofondator al WhatsApp, a demarat campania #DeleteFacebook.

Urmare a acesteia, antreprenorul Elon Musk a șters paginile de Facebook ale SpaceX și Tesla, după ce a fost provocat de către un utilizator pe Twitter.

Scanbdalul a pornit după ce s-a aflat că firma de marketing politic Cambridge Analytica a accesat datele personale a 50 de milioane de utilizatori de Facebook, pe care le-a folosit apoi în campania pentru alegerile din SUA, din 2016, în susținerea lui Donald Trump. Accesarea datelor avusese loc  în 2014, dar Facebook a aflat de incident în 2015. În loc să anunțe oamenii, Facebook a cerut Cambridge Analytica să șteargă informațiile și a ținut totul secret.

Dar datele nu au fost eliminate.

Afacerea lui Mutu care a intrat în faliment: "Am pierdut 3 milioane de euro"
GSP.RO

Afacerea lui Mutu care a intrat în faliment: "Am pierdut 3 milioane de euro"

Horoscop 24 octombrie 2019. Peștii visează cu ochii deschiși la plăceri interzise
HOROSCOP

Horoscop 24 octombrie 2019. Peștii visează cu ochii deschiși la plăceri interzise