Mergi direct la conținut »
GALERIE FOTO| Ninsoare la Roma. Întregul oraș a fost acoperit de zăpadă, un fenomen rar
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > GALERIE FOTO| Ninsoare la Roma. Întregul oraș a fost acoperit de zăpadă, un fenomen rar

GALERIE FOTO| Ninsoare la Roma. Întregul oraș a fost acoperit de zăpadă, un fenomen rar

Capitala Italiei a fost acoperită de zăpadă peste noapte, un fenoment foarte rar întâlnit de locuitorii de aici. Ninsoarea de peste noapte a acoperit întreaga Romă. Vaticanul și principalele obiective turistice din capitala Italiei au fost suprinse în imagini rare.

Valul de frig arctic care a lovit Europa zilele acestea a ajuns și în Italia, iar romanii s-au trezit, luni dimineața, cu ninsoare, un fenomen rar.

Surprinși de ninsoare și neobișnuiți cu astfel de situații, autoritățile din Roma au decis să închidă școlile, să scadă frevența cu care circulă mijloacele de transport în comun și să reducă la minin activitatea birourilor care au relații cu publicul.

Climatul mediteraneean al Romei și apropierea de mare fac ca orașul să aibă parte de ierni blânde, astfel încât restaurantele păstrează adesea terasele în aer liber deschise pe parcursul întregului an.

Surprinși și încântați de stratul de zăpadă, romanii au ieșit pe străzi pentru a se bucura de acest fenomen cu care se întâlnesc atât de rar și, deși nu a fost în strat mare, au făcut oameni de zăpadă și s-au bătut cu bulgări.

Ninsoare a fost înregistrată și în Ostia, orașul port al Romei. Plaja de aici, pe care turiștii se bucură de soare cea mai mare parte a anului, uneori chiar 12 luni, a fost acoperită de zăpadă și totul era înghețat.

Roma s-a confruntat cu situații extreme în ultimii ani. În această vară a fost înregistrată cea mai drastică secetă din ultimii 60 de ani, autoritățile fiind obligate să oprească apa în fântânile arteziene.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

Vă reamintim că și țara noastră se află în plin Cod portocaliu de ninsori și viscol, în București și alte 12 județe, unde sunt așteptate ninsori abundente și viscol puternic, dar mai ales temperaturi extreme în România.


CITEȘTE ȘI…  Prognoza meteo pentru perioada martie – mai 2018. Cum va fi vremea în următoarele trei luni


Close
Închide
  Close