Mergi direct la conținut »
Numărul românilor care emigrează în Marea Britanie a scăzut, ca efect al Brexit-ului
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Numărul românilor care emigrează în Marea Britanie a scăzut, ca efect al Brexit-ului

Numărul românilor care emigrează în Marea Britanie a scăzut, ca efect al Brexit-ului

Numărul românilor care emigrează în Marea Britanie a scăzut, ca efect al Brexit-ului. Astfel, în 2017, numărul de imigranţi români şi bulgari în Marea Britanie a fost cu aproximativ 40.000 mare decât în 2016, tendinţa generală fiind totuşi de scădere comparativ cu anul 2014, se arată în datele Oficiului Naţional de Statistică britanic (ONS), citat de Agerpres.

Tendinţa generală de scădere înregistrată în cazul imigranţilor români şi bulgari, cu un an înaintea implementării Brexit-ului, se aplică însă şi altor state-membre ale Uniunii Europene.

De exemplu, numărul imigranţilor din Germania, Spania, Italia şi Franţa a scăzut de la 84.000, cât se înregistrase în iunie 2016, la 46.000 în 2017.

Şi numărul imigranţilor polonezi, cehi, slovaci, sloveni, estonieni, lituanieni, unguri şi letoni a scăzut de la 42.000, cât se înregistrase înainte de votul pentru Brexit, la 6.000, cât s-a înregistrat după vot.

Cu toate acestea, numărul intrărilor în Regatul Unit al cetăţenilor europeni este mai mare decât cel al ieşirilor, chiar dacă tendinţa este de scădere pe fondul rezultatul referendumului pentru Brexit. În total, numărul imigranţilor din statele-membre ale UE a fost, în 2017, de aproximativ 240.000 de persoane. Şi conform analiştilor de la BBC, numărul cetăţenilor UE care locuiesc deja în Marea Britanie a ajuns la 3,5 milioane de persoane.

Numărul imigranţilor din statele-membre ale Uniunii a fost, însă, cu mult sub cel al imigranţilor din afara ei. De altfel, numărul acestora a fost întodeauna mai mare mare decât cel al celor din interiorul UE. În 2017, a fost înregistrată o creştere de aproximativ 100.000 de persoane, ajungându-se la un total de 311.000 de persoane – nivelul din 2011 – şi având o tendinţă de creştere.

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP
Recomandări

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

 

Cu alte cuvinte, chiar dacă migraţia din Uniunea Europeană a început să scadă din cauza Brexit-ului, cea din afara ei se menţine la un nivel ridicat şi chiar are o tendinţă de creştere.

Află ce cred românii din Marea Britanie despre Brexit, cu un an înainte de implementare. Există, totuși, și o parte bună: după Brexit, România va avea un europarlamentar în plus.

Ca fapt divers, Aproape jumătate dintre britanici vor un nou referendum privind Brexit. De altfel, premierul britanic Theresa May vrea să amâne Brexitul cu trei ani.


Citește și: FOTO / Cum au reacționat fanii croați, după ce Franța a câștigat Cupa Mondială. Imagini din Zagreb


 

Close
Închide
  Close