Mergi direct la conținut »
O universitate din Cluj are fermă proprie și magazin de desfacere. Face vânzări de 1.000 de euro în fiecare zi / VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O universitate din Cluj are fermă proprie și magazin de desfacere. Face vânzări de 1.000 de euro în fiecare zi / VIDEO

O universitate din Cluj are fermă proprie și magazin de desfacere. Face vânzări de 1.000 de euro în fiecare zi / VIDEO

O universitate din Cluj și-a deschis propriul magazin de desfacere, unde vinde, ouă, mezeluri, precum și produse de patiserie. Toate sunt produse în Stațiunea Didactică Experimentală de la Cojocna și sunt la mare căutare. Dovadă stă faptul că magazinul are încăsări 1.000 de euro în fiecare zi.

De Răzvan Mihalașcu,

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj a înființat anul trecut firma Agronomia Agro Food Innovation SRL pentru a putea vinde ceea ce produce în Stațiunea Didactică Experimentală din localitatea Cojocna. De două zile, și-a mutat magazinul într-un spațiu pe care l-a amenajat cu 15.000 de euro.

Inițiativa s-a dovedit a fi un succes. Magazinul are zeci de clienți și încasări între 3.000 și 7.000 de lei în fiecare zi. Directorul administrativ al Universității, Lucian Naș, spune că ouăle și laptele, care vin din propria fermă, sunt cele mai bine vândute produse, relatează Actual de Cluj.

Lucian Cuibus, directorul firmei înființate de USAMV, spune că acesta este singurul magazin de acest tip din țară în care o universitate își desface propriile produse, fie de la fermă, fie procesate.

Potrivit sursei citate, USAMV are șase mici fabrici, dintre care doar trei funcționează în prezent. Acolo sunt realizate iaurturi, produse de panificație, vinuri și bere. De asemenea, Universitatea deține și o carmangerie.

„Magazinul funcționează în subordinea universității de 15 ani dar înainte să înființăm SRL-ul nu puteam valorifica produsele și către restaurante și industria horeca, în plus universitatea învață studenți, nu vinde produse. Clar consumatorul e clientul principal acum dar nici de acum înainte nu vrem să ajungem de exemplu la supermarketuri. Un client al nostru e Grădinița UBB-ului (universitatea „Babeș-Bolyai”-n.red.) unde dăm iaurturi pentru copii, pentru că părinții cer produse locale”, a declarat Lucian Cuibus despre iaurturi probiotice preparate de universitate, conform sursei citate.

Stațiunea Didactică Experimentală a Universității Agricole e deschisă din 1869, când funcționa pe lângă Institutul de Agricultură de atunci, pentru stagii de practică a studenților și cercetare științifică a cadrelor didactice. Are o suprafață uriașă, 667 hectare de teren agricol, unde cresc 300 de porci, 270 de vaci, 800 de oi și nu mai puțin de 11.000 de găini.

Cei doi domni Nelu Lupu: polițistul vindecat care a infectat “Gerota” și săteanul decedat din Iași
Recomandări

Cei doi domni Nelu Lupu: polițistul vindecat care a infectat “Gerota” și săteanul decedat din Iași

 

sursă foto: Actual de Cluj


Citește și:

Mărturii copleșitoare împotriva falsului medic de la Spitalul Ilfov: „Rezidenta Raluca m-a cusut și m-a descusut de trei ori! La 9:20 a ieșit copilul, iar eu am ieșit din sală la 11 și ceva!”

O fetiță născută în Anglia nu poate merge la grădiniță în Timișoara! Britanicii i-au greșit numele pe certificat, iar părinții s-au blocat în proceduri birocratice

EUROVISION 2019. Laura Bretan s-a retras de la școală și face homeschooling. Decizia, luată din cauza contractelor și numeroaselor deplasări


 

 

Close
Închide
  Close