Investigație de Mirela Neag, Alexandra Nistoroiu, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan

Trei paciente au oferit până acum publicului, prin intermediul ziarului Libertatea, informaţii despre şocul pe care l-au trăit aflând că Raluca Bîrsan, „mâna a doua” a operaţiei de cezariană prin care au născut, nu are studii medicale, şi-a falsificat diplomele şi este un medic inventat.

Astăzi, încă două paciente au decis să povestească despre intervenţiile şi implicarea celor două femei în care au avut încredere: şefa de secţie Roxana Dragu şi protejata ei, Raluca Bîrsan.

AUDIO | Mărturii copleșitoare împotriva falsului medic de la Spitalul Ilfov: „Rezidenta Raluca m-a cusut și m-a descusut de trei ori! La 9:20 a ieșit copilul, iar eu am ieșit din sală la 11 și ceva!”

Raluca Bîrsan (stânga), alături de doctorița Roxana Dragu (dreapta), într-un club bucureștean

Cum aţi cunoscut-o pe Raluca Bîrsan?
– Am născut la spital, cu doctoriţa Dragu, în iunie 2012. Nu mi-a fost prezentată, dar ştiam că Raluca este studentă în ultimul sau penultimul an. Până la cezariană n-am avut aşa mult contact cu ea, doar că asista de fiecare dată când făceam ecografie sau ceva control. Dar în timpul cezarianei, la final a lăsat-o să mă coasă, deşi n-am ştiut asta, nu am fost anunţată.

– A lăsat-o singură să vă coasă?
– Da, deci a asistat la operaţie, a fost şi doamna Dragu, cu un medic tânăr, probabil rezident, nici de el n-am ştiut dinainte că va fi în sală. Era ora 9 şi 20, când a ieşit copilul. A rămas medicul mai tânăr cu Raluca. Atunci când a trebuit să mă închidă, doamna Dragu a ieşit din sală. El i-a arătat Ralucăi cum se coase – deşi şi pacienta dinaintea mea tot de Raluca a fost cusută. Pe urmă a lăsat-o singură cu mine să mă coasă. Iar de la jumătatea operaţiei până la final m-a cusut şi m-a descusut de trei ori, că zicea că nu iese bine.

Cât a durat?
– La 9 şi 20 a ieşit copilul, iar eu am ieşit din sală la 11 şi ceva!! Spre final, a venit o asistentă, a întrebat-o dacă mai are, a zis că e aproape de final şi a zis: „A, ai început să te mişti mai repede!”. Eu am avut şi probleme în timpul operaţiei, îmi cădea foarte rău tensiunea. După ce mi-a făcut anestezia, doctorul a plecat, a rămas asistenta, m-a ţinut pe adrenalină, pentru că mi-era foarte rău. Mă durea în capul pieptului şi-mi scădea tensiunea. După ce mi-a dat adrenalină a treia oară, asistenta a zis că nu mai are ce să-mi facă, să se ducă după doctor, şi s-a dus moaşa. S-a întors moaşa spunând că doctorul nu e de găsit. Şi apoi am rămas aşa, mi-a fost foarte rău, dar, spre norocul meu, n-am păţit nimic. Şi după toate astea, a lăsat-o şi nesupravegheată, eu tremurând foarte rău, vreo o oră jumate să mă coasă, dacă nu mai mult.

– Dumneavoastră ştiind că ea e studentă în ultimul an.
– Da. Că e rezidenta sau studenta ei. Era numai cu ea tot timpul. Pe timpul ăla cel puţin nu era şi cu alt medic. Nu lucra cu alt medic. Şi când intram la ecografii, era ea, când intram la control, era cu ea. A fost şi sora mea acum câţiva ani, la un control, şi la fel era acolo, ea făcea programările, tot ea dădea reţete, am înţeles. Din moment ce stăteau non-stop împreună, mi-e greu să cred că nu-ţi dai seama că n-are nimic, nici o şcoală şi nimic în domeniu, adică nu ai cum să nu-ţi dai seama. Plus că nu era şi a altor doctori, să zici că o mai vedeai şi cu alţi doctori, era numai lipită de Dragu.

 

– Aţi avut probleme după intervenţie?
– Se vede încă cusătura, am rămas cu semne îngrozitoare. Se vede încă diferenţa unde m-a cusut doctorul şi unde m-a cusut ea. Unde m-a cusut doctorul nu se mai vede deloc operaţia. Unde m-a cusut ea, se vede. Circa un centimetru cususe el. S-a văzut şi apoi: unde mă cususe el era cumva lipit şi apoi, unde mă cususe ea, era cumva peste, una peste alta şi automat m-a şi usturat foarte rău operaţia după. Am avut probleme imediat după naştere. De la anestezie m-a durut foarte rău capul şi le-am spus asta înainte să mă externeze. Doamna Dragu a zis: „Te duci acasă şi bei cafea cu coniac!”. Vineri am fost externată, iar luni am ajuns la urgenţă, pentru că nu mai puteam să mă ridic de pe pat. Am fost văzută de doi doctori şi mi s-a spus că de la anestezie am avut probleme şi, dacă mai stăteam o zi, dădeam în meningită şi că nu era voie să-mi dea drumul acasă fără tratament, fără nimic. Am fost băgată în tratament, am pierdut şi lapte. Şi două săptămâni am stat să-mi facă tratament.

– Cum aţi ajuns să naşteţi la dr. Dragu?
– Au mai născut două prietene de-ale mele cu ea, înaintea mea. Pe vremea aceea, ea le-a cusut. La prima, Raluca încă nu era în spital. Iar a doua născuse cu jumătate de an înaintea mea, dar Raluca doar observa atunci, n-a cusut-o ea. Şi în iunie când am născut eu… n-am mai fost norocoasă.

– Cum v-aţi simţit când aţi aflat că nu e medic?
– N-am fost fericită nici atunci cu ce mi s-a întâmplat. Plus că eu nu am fost întrebată dacă sunt de-acord să intre în sală sau să mă coasă. Dar apoi să aflu că m-a cusut şi are opt clase! Şi după ce că mi-a fost foarte rău în operaţie, m-am trezit că mă coase ea şi doamna Dragu a plecat. Şi plus că n-a fost supravegheată deloc, adică o oră şi ceva, a fost doar ea cu mine în sală. Măcar să fi fost supravegheată, dar nici măcar atât n-a fost.

AUDIO | Mărturii copleșitoare împotriva falsului medic de la Spitalul Ilfov: „Rezidenta Raluca m-a cusut și m-a descusut de trei ori! La 9:20 a ieșit copilul, iar eu am ieșit din sală la 11 și ceva!”

Raluca Bîrsan (stânga), alături de doctorița Roxana Dragu la o petrecere

Andreea Preda: «Dr. Dragu minte cu neruşinare când spune că Raluca nu participa la operaţiile ei!»

A doua pacientă de azi, a cincea în lista deschisă abia acum câteva zile, a dorit să apară cu nume şi prenume. Andreea Preda a născut la Spitalul Judeţean Ilfov în 2012.

Femeia povesteşte că a născut prin cezariană, fiindcă ginecologul Roxana Dragu i-a spus că fătul are cordonul ombilical înfăşurat în jurul gâtului.

Dar când în urma investigaţiei Libertatea a căutat biletul de externare, a citit acolo că operația a avut loc fiindcă avea miopie. Andreea Preda nu are miopie însă. Pentru că se simte înşelată şi nu mai vrea ca alte mame să păţească acelaşi lucru, a ales să ne spună povestea ei.

– Aţi născut cu doctoriţa Dragu?
– Da, da, şi cel mai tare mă deranjează că minte cu neruşinare că această Raluca nu participa la operaţiile dânsei. Inclusiv la ecografii a participat această Raluca.

– Şi ziceţi că şi la operaţii…
– Da, după ce a scos copilul, doamna doctor a plecat şi m-a lăsat singură cu Raluca. Şi Raluca m-a cusut în continuare. Acum îmi aduc aminte şi atunci am fost puţin speriată că asistenta-şefă care a asistat la operaţie chiar i-a spus să se mişte un pic mai repede să nu păţim ca în cazul celălalt în care a trecut anestezia şi ea nu a terminat de cusut. Vă daţi seama ce era atunci în sufletul meu, că simţeam că leşin, m-a speriat. Eu sunt un caz fericit, că operaţia mea arată OK, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne lăsăm pe mâinile unora ca ei şi să o acoperim pe Raluca că nu participă şi că nu a făcut.

– Vă deranjează că a minţit.
– Exact! Nu înţeleg de ce o acoperă pe această Raluca. La fel şi directorul spitalului, prin afirmaţia că nu este adevărat că Raluca nu intră şi nu face, şi nu drege, cum am citit la dumneavoastră. Ar trebui să ne întâlnim faţă în faţă cu dr. Dragu şi cu Raluca, să vedem cine are dreptate şi cine nu.

– Aveţi de gând să-i faceţi plângere?
– Da, de ce nu? O să merg la Poliţie. Sunt sigură că au fost sute de femei în situaţia mea.

– O ştiaţi drept rezidentă pe Raluca Bîrsan?
– Când a intrat pentru prima dată în cabinetul în care s-a făcut ecografia, dr. Dragu a prezentat-o ca fiind rezidenta dânsei. Şi înc-o chestie m-a deranjat: dr. Dragu mi-a spus că trebuie să nasc prin cezariană, pentru că copilul are cordonul ombilical înfăşurat de două ori în jurul gâtului, iar când zilele trecute am căutat în actele mele, pe biletul de ieşire din spital scrie că am făcut cezariană fiindcă aş avea miopie. Dar eu n-am avut niciodată miopie, este o minciună. Eu aş fi vrut să nasc natural.

Raluca Bîrsan și medicul Roxana Dragu, la o altă ieșire în oraș

Raluca Bîrsan și medicul Roxana Dragu, la o altă ieșire în oraș


Citeşte şi:

Reţeaua doctorilor falşi se extinde şi în spitale publice! O femeie de 30 de ani şi-a inventat o diplomă de medic şi lucrează de 10 ani la Secţia de Ginecologie a Spitalului de Urgenţă Ilfov!

Falsul medic ginecolog de la Spitalul Judeţean Ilfov n-a dat Capacitatea, a intrat la liceu cu media 1,68 şi a abandonat definitiv Şcoala de Arte şi Meserii „Unirea” în clasa a IX-a! Mărturia unei paciente-doctor ajunsă pe mâna Ralucăi Bîrsan

O aspirină că ne doare capul! Falsul medic i-a prostit şi pe cei de la firma de medicamente Bayer! Ştiind-o „neonatolog”, nemţii i-au finanţat participarea la un seminar din Sinaia, unde le-a învăţat pe asistente şi pe moaşe cum să-i îngrijească pe nou-născuţi

O a treia pacientă operată de falsul ginecolog Raluca Bîrsan, acum o lună, declară că „înainte de cezariană, au venit să dau bani Ralucăi, rezidentei!”

Alin Barbu, absolventul de Jurnalism căruia Raluca Bîrsan i-a falsificat diploma de licenţă, vrea să îi facă plângere penală! „De ce falsificăm diplomele? Pentru că sunt posturi libere pe care unii vor să le obţină cu orice preţ”

Medicul fals a fost în sala de operaţie şi la naşterile din clinicile private! Sanador recunoaşte, Regina Maria şi MedLife întârzie răspunsul

Dr. Alexandrescu, medic plecat în Franţa de la Spitalul Judeţean Ilfov, acuză: „Protectoarea medicului fals m-a împins să plec! Aceste abuzuri ale şefilor ne fac să emigrăm”

Toţi medicii din România vor fi verificaţi! Protocol de colaborare între Colegiul Medicilor din România şi Ministerul Sănătăţii, după dezvăluirile din Libertatea

Clinica „Regina Maria” recunoaşte şi ea că falsul medic „Raluca Bîrsan l-a însoţit la două naşteri pe medicul Roxana Dragu”

Divorțul Laurențiu Reghecampf - Anamaria Prodan. S-a ajuns la înjurături și jigniri: „S-a întrecut orice limită de bun simț””
PARTENERI - GSP.RO
Divorțul Laurențiu Reghecampf - Anamaria Prodan. S-a ajuns la înjurături și jigniri: „S-a întrecut orice limită de bun simț””
Postul TV din România, amendă uriașă din cauza Dianei Șoșoacă. Ce a spus senatoarea în direct
Playtech.ro
Postul TV din România, amendă uriașă din cauza Dianei Șoșoacă. Ce a spus senatoarea în direct
"Bate Poliţia ăsta, bă!". Doi polițiști locali, luați la pumni în centrul Timişoarei, în miez de noapte
Observatornews.ro
"Bate Poliţia ăsta, bă!". Doi polițiști locali, luați la pumni în centrul Timişoarei, în miez de noapte
Horoscop 24 octombrie 2021. Berbecii au parte de o zi care îi invită la recunoașterea unor erori față de sine
HOROSCOP
Horoscop 24 octombrie 2021. Berbecii au parte de o zi care îi invită la recunoașterea unor erori față de sine
Din 7.000 de angajați ai Primăriei Capitalei, 1.500 nu fac nimic, dar sunt păstrați în funcții
Știrileprotv.ro
Din 7.000 de angajați ai Primăriei Capitalei, 1.500 nu fac nimic, dar sunt păstrați în funcții
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de amor într-un timp atât de scurt
Telekomsport
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de amor într-un timp atât de scurt
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele
PUBLICITATE
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele