MENIU CAUTĂ

Pagubele produse de inundații după ploile torențiale de marți. Trei oameni au murit, iar sute de gospodării au fost inundate

Distribuie

Pagubele produse de inundații după ploile torențiale de marți, 24 iulie. Trei oameni au murit, după ce a fost luat de viitură, iar 13 case, 166 curţi, 50 subsoluri au fost inundate din cauza averselor și a vântului puternic din cursul zilei de marți și în timpul nopții.

UPDATE 12:55: Un bărbat din Bacău și o femeie din Suceava au murit, după ce au căzut în apele unor pârâuri, umflate din cauza ploilor torențiale. Este vorba despre un localnic din comuna băcăuană Oituz, care a încercat să traverseze un pod, însă a murit deoarece a căzut în apă. Localnicii spun că podul, de pe care a căzut bărbatul de 60 de ani, a fost afectat în urma inundațiilor, iar autoritățile nu au luat nicio măsură pentru a-i proteja pe oameni, conform observator.tv.

Miercuri dimineață, o femeie de 69 de ani a murit, după ce a căzut de pe o punte pietonală peste râul Benia, în comuna Moldova Sulița din județul Suceava. Pensionara a fost recuperată din apă, însă medicii de la SMURD nu au mai putut să o readucă la viață.

 


În satul Itrineşti, comuna Mărgineni din județul Neamț, o persoană a fost surprinsă de viitură în timp ce încerca să traverseze albia unui pârâu. Bărbatul, care era văcarul satului, a fost găsit mort în urma operațiunii de căutare-salvare.

De asemenea, trei operatori economici, două tronsoane de drum naţional şi două tronsoane de drum judeţean au suferit din cauza vremii nefavorabile. Potrivit vestea.net, Drumul Naţional 15 B (Tîrgu Neamţ – Poiana Teiului) a fost blocat de apa şi mâlul care au curs de pe versanţi, în satul Stânca din comuna Pipirig.

În județul Neamț, pompierii au intervenit în localităţile Roman, Almaş, Bălţăteşti, Podeleni, Horia, Stânca pentru a evacua apa din gospodăriile inundate.

Potrivit IGSU, circulaţia autovehiculelor este oprită din cauza distrugerii podului spre localitatea Hangu. Accesul în zonă se poate realiza doar pietonal, însă în cursul zilei de miercuri, la nivel local vor fi dispuse măsuri pentru remedierea situaţiei.

Peste 5.100 de salvatori ISU au fost mobilizați pentru a limita și a înlătura efectele generate de inundații.

„În urma ploilor căzute şi a vântului puternic din cursul zilei de ieri şi din timpul nopţii, au fost înregistrate efecte la nivelul a 34 localităţi din 17 judeţe (Alba, Argeș, Bacău, Buzău, Cluj, Covasna, Constanța, Iași, Mureș, Hunedoara, Neamț, Prahova, Sălaj, Suceava, Sibiu, Tulcea şi Vaslui) fiind afectate: 13 case, 166 curţi, 50 subsoluri/beciuri, 3 operatori economici, 2 tronsoane de drum naţional şi 2 tronsoane de drum judeţean.”, se arată în bilanțul publicat de ISGU.

Pompierii militari acţionează în judeţele Neamţ şi Sălaj pentru evacuarea apei din gospodării, înlăturarea urmărilor inundaţiilor şi evaluarea pagubelor produse.

„Marţi noaptea, din cauza producerii de fenomene hidrometeorologice periculoase, fiind avertizare de Cod Portocaliu pe râul Agrij , în dispeceratul ISU Sălaj au fost primite mai multe apeluri care semnalau gospodării inundate în localitățile Romita, Românaşi, Jac şi Chichişa. Pentru evacuarea apei, s-au deplasat imediat 5 echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Zalău și a Secţiei de pompieri Jibou în spijinul UAT-urilor afectate, care au acționat cu motopompe si mijloace specifice la un număr de 40 de gospodării :beciuri, curţi, fântăni, curţi, podeţe”, se arată într-un comunicat remis de pompieri.

IGSU precizează că în contextul valabilităţii codurilor galben şi portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi abundente pentru cea mai mare parte a ţării, echipajele ISU rămân mobilizate pentru asigurarea acţiunilor operative în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod portocaliu de ploi abundente pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, valabilă de marţi, ora 11:00, până miercuri, la ora 21:00. Totodată, Capitala și 23 de județe sunt vizate de un cod galben de ploi și vijelii.

sursă foto: vestea.net


Citește și EXCLUSIV/Mega Image angajează detectivi ca să dovedească escrocheria unui fost angajat care îi cere trei milioane de lei!


 

Citește mai multe despre IGSU, inundatii și ploi torentiale pe Libertatea.

Comentarii