Mergi direct la conținut »
Paraguay își va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Paraguay își va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

Paraguay își va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

Paraguay își va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, urmând astfel exemplul Statelor Unite şi al Guatemalei, a anunțat ministrul de Externe Paraguayan, citat de Agerpres.

Ministerul de Externe de la Asuncion a transmis un comunicat de presă în care anunță „lansarea procesului de execuţie a deciziei prezidenţiale (…) privind reprezentarea diplomatică a Paraguay în Israel”.

Purtătorul de cuvânt al ministerului israelian de externe, Emmanuel Nahshon, a sărbătorit ca o certitudine transferal ambasadei paragayene, încă dinainte ca aceasta să fie anunțată oficial. „Paraguay îşi va deschide ambasada la Ierusalim la sfârşitul lunii mai! Preşedintele (Horacio) Cartes va inaugura ambasada! Veşti excelente în timp ce recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului ia amploare”, anunţase Nahshon într-un mesaj pe Twitter, retransmis pe contul oficial al ministerului.

Preşedintele Cartes, care îşi va încheia mandatul la 15 august, ar putea asista la inaugurarea noii ambasade pe 21 sau 22 mai şi ar putea fi însoţit de preşedintele ales, Mario Abdo Benitez, a informat ministerul israelian de externe.

Peste doar patru zile, pe 14 mai, va fi inaugurată oficial Ambasada Statelor Unite de la Ierusalim. Data coincide cu aniversarea a 70 de ani de la crearea statului Israel.


Citește și: Editorial de Claudiu Săftoiu. Lecția usturătoare de strategie pentru Orientul Mijlociu, marca Donald Trump


 
 
Close
Close
Închide