MENIU CAUTĂ

Paula Gâzea, soția protestatarului mort, a depus o plângere penală. „Eu consider că a fost gazat”

Distribuie

Paula Gâzea, soția protestatarului mort, care a depus luni, 27 august, o plângere penală, consideră că soțul ei a murit cu zile și că decesul acestuia a fost provocat de gazele din Piața Victoriei. „Eu așa consider”, le-a mărturisit femeia jurnaliștilor.

Femeia a declarat că Ilie Gâzea nu a fost lovit de jandarmi și că nu a primit încă nicio veste de la medicii legiști care s-au ocupat de autopsia trupului neînsuflețit. Aceasta a adăugat că, dacă va fi cazul, va cere inclusiv daune materiale de la statul român, precizează Digi 24.

„O plângere penală, însoţită de avocată, pentru soţul meu, care eu consider că a fost gazat. Din această cauză a survenit decesul lui. Chiar dacă el suferea și de altele, eu asta consider”, a spus Paula Gâzea, soția protestatarului mort, atunci când a fost întrebată de jurnaliști ce demersuri face.

Întrebată dacă Jandarmeria poartă o vină pentru ce s-a întâmplat cu soțul ei, aceasta a spus că:

„Bineînţeles. Atât pot să vă spun. Rămâne să vedem ce facem cu plângerea, cum se va judeca și ce răspuns ne va da. Avocata mă reprezintă”.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) spune că bărbatul de 62 de ani, care a participat la protestul din 10 august şi care a murit la Spitalul Judeţean din Alexandria, se prezentase la una dintre ambulanţele SMURD aflate în Piaţa Victoriei, acuzând sângerare la nas, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi a refuzat transportul la spital.

Ulterior, și șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre moartea bărbatului care a participat la mitingul diasporei din 10 august: „A fost un episod medical separat”

Ilie Gâzea a murit în cursul nopţii de 19 spre 20 august. Iată ce boli avea bărbatul mort în spitalul din Alexandria, care a participat la protestul din 10 august.


Citește și:

 

 

 

Citește mai multe despre Ilie Gâzea, Deces, gaze, piata victoriei și plângere penală pe Libertatea.

Comentarii