MENIU CAUTĂ
20 Aug. 2018 13:30

Un bărbat care ar fi participat la protestul din 10 august și ar fi inhalat gaze lacrimogene a murit în Spitalul din Alexandria. Poliția face anchetă

Distribuie

Un bărbat din Turnu Măgurele, care ar fi participat la protestul din 10 august și ar fi inhalat gaze lacrimogene, a murit duminică noapte în Spitalul din Alexandria. Poliția Teleorman a declanșat o anchetă sub coordonarea unui procuror, după ce a fost sesizată de către reprezentanții spitalului despre moartea suspectă a bărbatului. Cunoscuții spun că Ilie Gâzea avea probleme medicale mai vechi. El a ajuns la spital cu hemoragie digestivă.

Reprezentanți ai Poliției Telelorman au declarat că Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman a fost sesizat de către cadrele medicale de la spitalul din Alexandria cu privire la moartea unui bărbat de 68 de ani, din Turnu Măgurele, al cărui deces a fost declarat duminică noaptea, la ora 23.45.

În urma sesizării reprezentanților spitalului, polițiștii, coordonați de către un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, au deschis o anchetă penală.

Bărbatul a ajuns initial în 15 august la spitalul din Turnu Măgurele, după ce s-a simțit rău. Medicii de acolo au decis să-l transfere, în aceeași zi, la spitalul din Alexandria, unde a rămas internat până în momentul în care a murit.

Necropsia va stabili cauza decesului bărbatului din Turnu Măgurele.

Oficiali ai Spitalului Județean din Alexandria au declarat că reprezentanții unității medicale au decis să sesizeze Poliția după ce cazul bărbatului mort în condiții suspecte a fost mediatizat. Întrebați dacă medicii aveau informații că bărbatul ar fi participat la protestul din 10 august și ar fi inhalat gaze lacrimogene, reprezentanții spitalului au răspuns că nu au astfel de date.

„Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Turnu Măgurele, ar fi decedat în noaptea de 19 spre 20 august. În această (luni- n.r.) dimineaţă, colegii noştri au deschis un dosar penal. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru a se stabili cauza decesului. Cercetările se efectuează sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman, Teodora Dragole.

La rândul său, directorul medical al Spitalului Alexandria, Valentina Roibu, a declarat că reprezentanţii unităţii medicale au solicitat deschiderea unei anchete pentru a nu exista vreo suspiciune, relatează Mediafax.

„Am solicitat Serviciul de Medicină Legală şi Poliţia pentru a ridica orice suspiciune, să vedem ce a fost. Nu am avut de la aparţinători nicio solicitare, iar aparţinătorii nu ne-au declarat nouă nimic”, a declarat reprezentantul spitalului.

Ea a adăugat că starea pacientului era una degradată.

„Pacientul s-a prezentat la camera de gardă a Spitalului Turnu Măgurele, de acolo, cu vărsături, cu sângerare, cu melenă hematemeză, a fost trimis către spitalul nostru. A fost internat în Serviciul de Terapie Intensivă, unde i s-au făcut toate cele, cu tratament maximal, respectând tot protocolul. În data de 19, a prezentat stop cardio-respirator, care nu a răspuns la manevrele de resuscitare şi s-a declarat decesul. Pacientul era într-o stare destul de critică”, a mai spus Valentina Roibu.

Potrivit realitateadeteleorman.net, bărbatul se numește Ilie Gâzea și a participat, împreună cu alte persoane din Turnu Măgurele, la protestul din 10 august, din Piața Victoriei.

Unul dintre cei care l-au însoțit pe Gâzea la protest, vecin cu acesta, Costel Vai, a povestit că au fost plecați în 10 august vreo 10 – 15 localnici, între care și Gâzea:

„Am fost plecați pe 10 la București, am ajuns în Piața Victoriei în jur de ora 16.30. Am fost 10 sau 15 persoane din Turnu Măgurele. Toți am fost gazați, dar eu am fost un pic mai departe. I-a dat sângele pe nas instantaneu. La câteva zile după ce am ajuns acasă, am auzit că pe Ilie l-a luat salvarea. Dar după ce a inhalat gaze el a vomat tot timpul și a avut hemoragie nazală. Acum am înțeles că a murit”, a declarat Costel Vai

Olimpia Culcea a fost și ea în Piața Victoriei cu Ilie Gâzea: „Există și filmare cu el acolo și avem martori că l-am dus la salvare. I-a dat sângele pe gură și pe nas, a leșinat, l-a luat SMURD-ul acolo. După ce i-a pus o soluție în nas el a plecat acasă cu unul dintre noi și din noaptea aceea e la spital. Acum e la morgă în Alexandria. Noi am întrebat mereu de el, dar din noaptea aceea e mereu la spital”.

Potrivit medicilor, Ilie Gâzea a fost internat cu hemoragie digestivă, bărbatul fiind cunoscut cu mai multe afecțiuni cronice.

Citește și:

Carmen Dan și-a cerut scuze la nouă zile de la violențele din Piața Victoriei. 5 jandarmi violenți, identificați

 

Citește mai multe despre Deces pe Libertatea.

Comentarii