MENIU CAUTĂ

Pelerinaje de Florii organizate în mai multe orașe din țară, inclusiv în București (FOTO & VIDEO)

Distribuie

Pelerinaje de Florii organizate în mai multe orașe din țară. Creștinii care sărbătoresc Paștele săptămâna viitoare sunt așteptați să participe la evenimentele organizate pentru a celebra intrarea lui Iisus în Ierusalim.

În București, pelerinajul de Florii este organizat de Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor, iar la eveniment sunt așteptați ierarhi, preoţi, monahi şi credincioşi mireni din Capitală şi din judeţul Ilfov.

FOTO: Dumitru Angelescu

Patriarhia Română anunță într-un comunicat de presă că pelerinajul va începe la Mănăstirea Radu Vodă (ora 16,15) şi se va desfăşura pe următorul traseu: bulevardul Mărăşeşti, bulevardul Dimitrie Cantemir, strada Bibescu Vodă, strada Şerban Vodă (cu oprire la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon Nou), strada Principatele Unite, strada Ienăchiţă Văcărescu, strada Sfânta Ecaterina (cu oprire la biserica Sfânta Ecaterina, paraclisul Facultăţii de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul), strada Bibescu Vodă, Colina Bucuriei.

Evenimentul se va încheia la Catedrala Patriarhală (în jurul orei 17,45), unde pelerinii vor fi întâmpinaţi de către patriarhul Daniel, care va sfinţi icoana praznicului „Intrării Domnului în Ierusalim”, va rosti rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor şi va adresa un cuvânt de învăţătură.

Pelerinajul din București va duce la restricționarea traficului pe mai multe bulevarde din Capitală sâmbătă după-amiază.

VIDEO: Dumitru Angelescu

Un pelerinaj de Florii va fi organizat, sâmbătă și în Brașov unde vor participa preoţi şi monahi de la toate bisericile din municipiul Braşov. Procesiunea se va desfăşura pe mai multe străzi din centrul vechi al oraşului.

Protopopiatul Braşovului anunță că procesiunea va începe la ora 16.15 cu Vecernia la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din Piaţa Sfatului, urmată de binecuvântarea ramurilor, apoi plecarea în procesiune pe următorul traseu: Biserica ”Sf.Treime” de pe strada Ghe.Bariţiu – Colegiul Naţional ”Andrei Şaguna” – Piaţa Unirii – Biserica ”Sf. Nicolae” din Scheii Braşovului. Procesiunea se va încheia la Biserica ”Sf. Nicolae” cu slujba Litiei, programată pentru ora 17.30, potrivit sursei citate.

Ortodocşii sărbătoresc duminică Floriile, zi care aminteşte de intrarea lui Iisus în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de mulţimi de oameni cu ramuri de finic.

FOTO & VIDEO: Dumitru Angelescu


Citește și: #salvatipipera | Asociația ”Metrou Ușor”: Liniile RATB preorășenești până în Voluntari ar degreva stația de metrou Pipera


Citește mai multe despre Brașov, florii și Pelerinaj pe Libertatea.

Comentarii