Mergi direct la conținut »
Petiție online pentru panouri anti-sinucidere la metrou. Peste 11.300 de oameni au semnat-o deja
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Petiție online pentru panouri anti-sinucidere la metrou. Peste 11.300 de oameni au semnat-o deja

Petiție online pentru panouri anti-sinucidere la metrou. Peste 11.300 de oameni au semnat-o deja

Petiție online pentru panouri anti-sinucidere la metrou. O petiţie pentru instalarea de „scuturi antisuicid“ pe marginea peroanelor de metrou a fost iniţiată online, după incidentul de marţi seară. Petiţia a fost semnată deja de peste 11.300 de persoane.

În seara zilei de marți, 12 decembrie, Magdalena Șerban (de 36 de ani) a împins-o pe șine pe Alina Ionela Ciucu (25 de ani) în fața metroului, în stația Dristor 1. Tânăra n-a avut nicio șansă.

Mai grav, cu câteva ore înainte, criminala a mai avut o tentativă asemănătoare, în stația Costin Georgian, dar posibila victimă a reușit să se salveze în ultima clipă din mâinile agresoarei.

Criminala de la metrou le-a spus anchetatorilor că a fost exploatată în Spania. Și-ar fi ales victimele după trăsăturile agresoarei.

Iată ce mesaj avea scris în palmă criminala de la metrou. Socrul și tatăl primei tinere agresate fac mărturii cutremurătoare despre incident.

Acum, șocați de evenimente, semnatarii solicită Primăriei Capitalei şi Metrorex instalarea unor „scuturi anti-suicid”, transparente, pe toată lungimea peronului, cu uşi care se deschid doar când trenul este în staţie, blocând, astfel, persoanele să ajungă în zona de rulare a metroului.

Iar, dacă nu există suficiente fonduri pentru această investiție, se propune montarea de senzori în dreptul staţiilor, care să ducă la oprirea curentului când detectează mişcare.
Inițiatorul a trimis petiția „în atenția Primăriei Capitalei și S.C. Metrorex S.A.”, dar compania care administrează metroul bucureștean se află în subordinea Ministerului Transporturilor.
E adevărat că edilul Gabriela Firea s-a arătat interesată să preia Metrorex, însă doar transportul în comun la suprafață, prim Regia de Transport București (RATB) este gestionat de Primăria Municipiului București (PMB).

Petiție online pentru panouri anti-sinucidere la metrou. Textul complet:

ÎN ATENȚIA PRIMĂRIEI CAPITALEI ȘI S.C METROREX S.A

În urma nenumăratelor cazuri de suicid/accidente din stațiile de metrou ale capitalei și tentativei de omor din stația Costin Georgian și omor din stația Dristor dorim următoarele:

Un spaniol a renunțat la bani și s-a mutat în România pentru o viață mai bună. Așa spun și românii care pleacă în Spania
Recomandări

Un spaniol a renunțat la bani și s-a mutat în România pentru o viață mai bună. Așa spun și românii care pleacă în Spania

 

Scuturi ANTI-SUICID/ACCIDENTE la metrou + camere de supraveghere performante montate în toate stațiile.

Dacă nu este posibil din cauze financiare montarea scuturilor, atunci montarea unor senzori în dreptul stațiilor pentru a opri curentul și metroul în tunel când detectează mișcare de pe peron în direcția zonei de rulare a trenului.

Andreea Berecleanu, prima reacție după ce a fost înlocuită la Observator. „Nu voi accepta situații impuse”
Recomandări

Andreea Berecleanu, prima reacție după ce a fost înlocuită la Observator. „Nu voi accepta situații impuse”

 
  • Sunt ca niște vitrine transparente, lungi cât ține peronul, cu uși care se deschid doar când trenul este în stație. Acestea opresc persoanele să ajungă pe zona de rulare a metroului împiedicând tentativele de suicid/omoruri sau accidente.
  • Dorim montarea mai multor camere de supraveghere performante cu rezoluție mare pentru identificarea cât mai ușoară a persoanelor periculoase ce atentează la bunurile si viața călătorilor.

FOTO: pixabay.com


CITEȘTE ȘI…

Tânăra care a supravieţuit tentativei de omor de la metrou a aşteptat ore întregi până să poată spune unui poliţist ce s-a întâmplat

Mai mulți români și-au pierdut banii din conturi în urma unui atac informatic asupra a 12 bănci


 

Close
Închide
  Close