Mergi direct la conținut »
FOTO | Planul unui arhitect vizionar pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame: O grădină de meditație și o fermă pe acoperișul clădirii la adăpostul unui dom din sticlă Galerie foto
11imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Planul unui arhitect vizionar pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame: O grădină de meditație și o fermă pe acoperișul clădirii la adăpostul unui dom din sticlă

FOTO | Planul unui arhitect vizionar pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame: O grădină de meditație și o fermă pe acoperișul clădirii la adăpostul unui dom din sticlă

Vincent Callebaut, un arhitect ecologic originar din Belgia, a lansat o propunere inedită pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame, monument care a fost afectat pe 15 aprilie de un incendiu puternic. Proiectul numit "Palingenesis" își propune să transforme catedrala într-un loc prietenos cu mediul înconjurător. 

De Andreea Radu,

Viziunea lui Vincent Callebaut pentru Catedrala Notre-Dame este una inovatoare. Arhitectul propune o construcție care să producă mai multă energie decât consumă, potrivit Daily Mail.

Acest lucru va fi realizat printr-o sticlă specială folosită la spira catedralei, care va absorbi lumina și o va folosi pentru alimenta clădirea. Energia care rămâne ar putea fi distribuită pe gratis clădirilor de lângă catedrală.

De asemenea, arhitectul spune că în fața catedralei ar putea să se deschidă, în fiecare săptămână, o piață pentru fructele și legumele crescute chiar pe acoperișul clădirii.

Ferma amplasată pe acoperișul catedralei în acest proiect ar putea produce până la 25 de kg de fructe și legume pe metru pătrat pe an. În total, nu mai puțin de 21 de tone de fructe și legume ar putea să fie produse și distribuite gratuit în fiecare an.

Proiectele mai multor arhitecți au fost înaintate acum guvernului francez, care a anunțat un concurs internațional de redeschidere a spiralei catedralei.

Un incendiu violent a izbucnit în luna aprilie a acestui an la Catedrala Notre-Dame din Paris, cel mai vizitat monument istoric din Europa. Flăcări imense au cuprins monumentul istoric, iar acoperișul clădirii s-a prăbușit. Nicio persoană nu a fost rănită, însă dezastrul a șocat întreaga lume: simbolul Parisului și chiar al Europei a fost ruinat.

Foto: Northfoto


FOTO și VIDEO | Primele imagini cu bebelușul lui Meghan Markle și al Prințului Harry


 

Close
Închide
  Close