09 Dec. 2017 11:27

De ce a prelungit Primăria Capitalei licitația pentru autobuze noi la RATB. “Procesul de evaluare e laborios”

Distribuie

PMB a prelungit licitația pentru autobuze noi la RATB. Când toți bucureștenii așteptau vești bune despre transportul comun din Capitală, iată că Primăria Municipiului București (PMB) anunță prelungirea perioadei de evaluare pentru licitația organizată în vederea achiziționării de autobuze noi pentru Regia Autonomă de Transport București (RATB).

Inițial, 5 decembrie era data la care trebuia anunțat câștigătorul, dar PMB precizează, prin intermediul unui comunicat, că având în vedere că exact atunci a expirat perioada de 25 de zile de evaluare a ofertelor pentru licitația organizată de PMB, în vederea achiziționării de autobuze (400 – n.r.), Municipalitatea anunță că, potrivit art. 227 alin 3 din Legea 99/2016*, această perioadă de evaluare se prelungește (pe durata de valabilitate a ofertelor) până cel mai târziu pe data de 10 martie 2018.

De altfel, această licitație a fost cu probleme… încă de la început. Licitația pentru achiziția a 400 de autobuze noi în Capitală se reia pe 2 noiembrie.

Acum, această prelungire a fost impusă având în vedere complexitatea caietului de sarcini și volumul mare de documente aferente propunerilor tehnice, iar procesul de evaluare este laborios. Totuși, precizează Primăria Capitalei, procedura se poate finaliza oricând, în acest interval.

În luna iulie, Primăria Capitalei publicase pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) licitaţia pentru achiziţia celor 400 de autobuze; Valoarea contractului: peste 510 milioane lei.

Așadar, PMB vrea 400 de autobuze Euro 6 noi pentru RATB. Iată care sunt companiile care au depus oferte.

*Art. 227 alin 3 din Legea 99/2016 privind achizițiile sectoriale prevede „Autoritatea contractanta stabilește ofertă câștigatoare în termen de 25 de zile de la data limită de depunere a ofertelor. Prin excepție, în cazuri temeinic justificate, poate prelungi această perioadă”.


CITEȘTE ȘI… Școala din spital. Copiii cu cancer învață în salon cu profesori care vin la patul lor și au o sală de joacă, locul lor de siguranță

VIDEO/Mirela Vaida, recital de folclor în public, după mulți ani! A plecat de la emisiune ca să cânte Mărioară de la Gorj'!


 

Loading...
Comentarii