Mergi direct la conținut »
Prelevare de organe de la o pacientă în moarte cerebrală, la Spitalul Floreasca. Unde vor ajunge acestea
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Prelevare de organe de la o pacientă în moarte cerebrală, la Spitalul Floreasca. Unde vor ajunge acestea

O echipă de medici şi asistenţi medicali din Bucureşti şi Târgu Mureş a realizat, miercuri, o prelevare de organe, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, de la o pacientă de 20 de ani, aflată în moarte cerebrală în urma unui accident rutier, informează Ministerul Sănătăţii.

De Dragoș Tănase,

Ficatul şi rinichii au fost trimise pentru transplant la Institutul Fundeni, plămânii la Spitalul „Sfânta Maria”, iar cordul la Târgu Mureş, precizează sursa citată.

Cordul femeii va fi adus cu un elicopter SMURD şi va fi transplantat unui bărbat de 39 de ani din judeţul Mureş, diagnosticat cu cardiomiopatie dilatativă, potrivit şefului Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, citat de Agerpres.

În luna ianuarie, un transplant renal robotic a fost realizat, în premieră, în România. Atunci, medici români, elvețieni și belgieni au făcut parte din echipa care a operat gratis.

Chirurgul Radu Zamfir a fost numit, recent, directorul Agenției Naționale de Transplant. Medicul este unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic din Apuseni.

FOTO – Arhivă (Agenția Națională de Transplant din România)


Citește și… Operează 25 DE ORE pe zi! Conform tabelelor cu programul operator al Spitalului Județean Timișoara, dr. Mihai Ionac a operat și 25 de ore într-o singură dată calendaristică

Un alt caz similar cu scandalul Hexi Pharma. Dezinfectanți cu probleme au ajuns în 30 de spitale din România! Pintea: „Pacienții nu sunt în pericol”


 

Close
Închide
  Close