Mergi direct la conținut »
Chirurgul Radu Zamfir, numit directorul Agenției Naționale de Transplant. Este unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic din Apuseni
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Chirurgul Radu Zamfir, numit directorul Agenției Naționale de Transplant. Este unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic din Apuseni

Chirurgul Radu Zamfir, numit directorul Agenției Naționale de Transplant. Este unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic din Apuseni

Chirurgul Radu Zamfir este noul director al Agenției Naționale de Transplant, numit marți prin ordinul ministrului sănătății, Sorina Pintea. Medicul Zamfir este supraviețuitorul accidentului aviatic din 2014 din Apuseni, unde au murit pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion. Ca o ironie a sorții, avionul s-a prăbușit cu echipa de medici care mergeau să preleveze un organ... tot pentru transplant.

De Mihai Niculescu,

Radu Zamfir a înlocuit-o la conducerea Agenției Naționale de Transplant pe Anca Mureșan, care fusese numită în această funcție de Sorina Pintea, în vara anului trecut.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a semnat, astăzi, un ordin prin care încetează detașarea Ancăi Mureșan de la Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie “Prof.dr. Octavian Fodor” din Cluj în functia de director executiv al ANT, ceea ce înseamnă că aceasta revine la funcția de baza, potrivit hotnews.ro.

Noul director executiv al ANT, dr. Radu Zamfir, este doctor în medicină, atestat în chirurgie hepato-bilio-pancreatică și chirurgie oncologică și deține o diplomă europeană de transplant pentru prelevare multiorgan.

Radu Zamfir a fost formator în cadrul unor proiecte europene dedicate transplantului de organe, precum “Educația medicilor în domeniul transplantului” și “Dezvoltarea competențelor în transplant”. De-a lungul carierei sale dedicate activității de transplant, medicul Zamfir a primit mai multe distincții.


Citește și: Ce mai cumpără la suprapreț un spital din România: Marmită de patru ori mai scumpă, spirometru umflat de trei ori, ouă și ulei la preț dublu!


 

Close
Închide
  Close