MENIU CAUTĂ
29 Iul. 2017 12:54

Premierul maltez crede că Brexitul nu va avea loc: „Pentru prima oară încep să cred asta”

Distribuie

Premierul Maltei, țară care deține președinția semestrială a Uniunii Europene, creed că Brexitul nu va avea loc, deoarece opinia publică își schimbă părerea. Joseph Muscat i-a îndemnat pe politicienii europeni să organizeze un nou referendum în acest sens, relatează The Independent.

Premierul Maltei a afirmat, într-un interviu acordat unei publicații olandeze, că ieșirea Marii Britanii din UE ar putea să nu aibă loc.

”Pentru prima dată încep să cred că Brexitul nu va avea loc. Începă să văd semne optimiste care arată că lucrurile se vor schimba”, a declarat Joseph Muscat. „Nu spun că britanicii au făcut o greșeală, ci că părerea se schimbă. Oamenii văd că votul lor a primit un răspuns care nu oferă și o soluție. Referendumul a fost unul democratic, dar a dus la o situație în care toată lumea pierde”, a continuat acesta.

Premierul maltez şi-a exprimat speranţa ca un politician să propună un nou referendum cu privire la acordul final de ieşire din UE.

”Ar fi bine ca un lider politic din Marea Britanie să abordeze această nouă situaţie şi să spună ‘Noi vom supune acordul final cu privire la Brexit (aprobării sau nu a) poporului’ într-un referendum”, a continuat el.

În prezent, acordul final cu privire la Brexit va fi supus unui vot în Parlamentul britanic. Dacă acesta este respins, nu înseamnă că Marea Britanie va rămâne în blocul comunitar, ci că va ieși fără nicio înțelegere.

Premierul britanic Theresa May și ministrul pentru Brexit David Davis, care a încheiat recent a doua rundă de negocieri, au afirmat că organizarea unui nou referendum privind acordul final cu privire la Brexit ar putea încuraja liderii europeni să ducă negocieri extrem de dure și să ofere termeni nefavorabili, în speranța ca țara va rămâne în UE.


Citește și:


Citește mai multe despre Joseph Muscat și BREXIT pe Libertatea.

Comentarii