Mergi direct la conținut »
Premierul Viorica Dăncilă, după atacul din Strasbourg: „Condamn cu fermitate acest atac asupra unor oameni nevinovaţi”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Premierul Viorica Dăncilă, după atacul din Strasbourg: „Condamn cu fermitate acest atac asupra unor oameni nevinovaţi”

Premierul Viorica Dăncilă, după atacul din Strasbourg: „Condamn cu fermitate acest atac asupra unor oameni nevinovaţi”

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, pe Twitter, un mesaj, în urma atacului din Strasbourg. Ea afirmă că a fost întristată de vestea atacului armat, iar gândurile sale se îndreaptă către victime şi familiile lor.

De Valentina Postelnicu,

Am fost profund întristată de teribilele veşti venite de la Strasbourg. Condamn cu fermitate acest atac asupra unor oameni nevinovaţi, care nu doreau decât să viziteze târgul de Crăciun. Gândurile mele se îndreaptă către victime şi familiile lor„, se arată în mesajul premierului României.

Patru oameni au fost ucişi şi 11 răniţi, dintre care şapte sunt în stare gravă, în atacul de marţi seara din centrul Strasbourgului, despre care autorităţile cred că a avut o motivaţie teroristă.

Atacatorul încă nu a fost prins, dar a fost identificat de autorităţi. Este vorba despre Cherif Chekatt, în vârstă de 29 de ani.

Ministerul Afacerilor Externe a informat că până în acest moment nu sunt confirmate victime de cetăţenie română în urma atentatului de la Strasbourg şi nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară la nivelul oficiului consular.

„Consulatul General al României la Strasbourg are în atenţie incidentul petrecut marţi seara în Piaţa Kleber şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate”, precizează MAE.


Citeşte şi:

UPDATE: Atac terorist la Strasbourg. Trei morți și 11 răniți. Autorul atacului a fost rănit de militari / FOTO&VIDEO

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

Cine este atacatorul din Strasbourg. Un localnic de 29 de ani cunoscut de autorități pentru infracțiuni care nu au legătură cu terorismul

Atac armat la Strasbourg. Poliția germană oprește la graniță mașinile care merg din Germania în Franța

OPINIE/ PAH, despre atacul de la Târgul de Crăciun de la Strasbourg. „Ăsta nu e atentat, e insultă la adresa inteligenței”

Mai mulți eurodeputați români, blocați în Parlamentul European din cauza atacului de la Strasbourg

Renate Weber, în apropiere de Târgul de Crăciun din Strasbourg când a avut loc atacul armat: „Eu am vrut să ies și am ieșit. În hotel, oamenii se adăposteau”

Close
Închide
  Close