Mergi direct la conținut »
Atac armat la Strasbourg. Poliția germană oprește la graniță mașinile care merg din Germania în Franța
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Atac armat la Strasbourg. Poliția germană oprește la graniță mașinile care merg din Germania în Franța

Atac armat la Strasbourg. Poliția germană oprește la graniță mașinile care merg din Germania în Franța

Polițiștii germani de la punctele de frontieră au decis să oprească mașinile care circulă din Germania în Franța, informează agenția dpa.

„În prezent, întărim (…) controalele de la frontiera franco-germană”, a scris pe Twitter poliţia din statul german de Baden-Wuerttemberg.

Măsura a fost aplicată în urma atacului comis marți seara în apropierea Târgului de Crăciun din Strasbourg, oraș situat în apropierea graniței cu Germania, notează Agerpres. În urma atacului, cel puțin două persoane au murit, iar 11 au fost rănite. Unele dintre victime sunt în stare critică, potrivit ministrului francez de interne, Christophe Castaner.

Procurorii din Paris au declarat că tratează incidentul ca pe unul de natură teroristă. Anchetatorii au menționat că au demarat o investigație pentru crimă și tentativă de omor, având legătură cu acțiunea teroristă, precum și o conspirație teroristă, notează sursa citată.

Atacatorul a fost rănit, dar se află în libertate şi este căutat de poliţie.

Parlamentul European, care are un sediu în oraş şi este reunit în sesiune plenară săptămâna aceasta, a activat protocolul de urgenţă şi a restricţionat accesul pentru a-i proteja pe cei aflaţi înăuntru, potrivit unei purtătoare de cuvânt a PE.

Târgul de Crăciun din Strasbourg, un eveniment de lungă tradiţie amenajat în centrul oraşului, reprezintă o atracţie turistică majoră în decembrie.


Citește și MApN, către Libertatea: Directorul medical al Spitalului Militar din Constanța va fi dat afară! El uitase două foarfeci într-o pacientă


 

Close
Închide
  Close