Mergi direct la conținut »
Renate Weber, în apropiere de Târgul de Crăciun din Strasbourg când a avut loc atacul armat: "Eu am vrut să ies și am ieșit. În hotel, oamenii se adăposteau"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Renate Weber, în apropiere de Târgul de Crăciun din Strasbourg când a avut loc atacul armat: "Eu am vrut să ies și am ieșit. În hotel, oamenii se adăposteau"

Renate Weber, în apropiere de Târgul de Crăciun din Strasbourg când a avut loc atacul armat: „Eu am vrut să ies și am ieșit. În hotel, oamenii se adăposteau”

Renate Weber se afla în apropiere de Târgul de Crăciun din Strasbourg atunci când a avut loc atacul armat în urma căruia cel puțin o persoană a murit, iar alte 10 au fost rănite.

„Eram chiar în centru, hotelul meu este în centru. Ni s-a spus la un moment dat că e un incident și că este plin de poliție. Eu am vrut să ies și am ieșit, dar erau relativ calmi. În hotel, oamenii se adăposteau. Acum văd pe niște posturi locale că e vorba de o persoană care a tras în mai multe reprize. E toată circulația blocată. Nu mai intră nimeni în zonă. E o desfășurare în forță de mașini, nici nu înțeleg de ce sunt atât de multe. Mi-e greu să înțeleg cum cineva a putut să treacă cu o pușcă”, a spus europarlamentarul Renate Weber, pentru Antena 3.

Citește aici totul despre atacul armat din Strasbourg!

Autorul atacului a fost identificat și este căutat în continuare de forțele de ordine, au precizat surse din Poliție, citate de bfmtv.com.

Autoritățile franceze au anunțat că o persoană a murit și alte 10 au fost rănite, potrivit celui mai recent bilanț, făcut public de Prefectura din Strasbourg.

Totodată, președintele francez Emmanuel Macron a fost informat „în timp real” despre atacul armat de la Strasbourg.

„Președintele Republicii a fost informat în timp real despre evenimentele survenite la Strasbourg. În consecință, el a decis să-și scurteze întâlnirea în desfășurare și a cerut ca ministrul de Interne să se deplaseze la fața locului”, este prima reacție a Palatului Élysée, potrivit Le Figaro.

Close
Închide
  Close