Mergi direct la conținut »
Președintele ANAT, despre cazul Omnia Turism
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Turişti români blocaţi în Thailanda şi Egipt, după sinuciderea patronului Omnia Turism. Reacția președintelui ANAT, Alin Burcea: „Nu rămâne nimeni acolo”

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Miercuri, 18 octombrie 2017, 17:15

Președintele ANAT, despre cazul Omnia Turism. 80 de români sunt blocați în Thailanda și Egipt, după ce patronul Omnia Turism (George Negru) s-a sinucis, din cauza datoriilor de 1,6 milioane de lei, iar compania nu le-a plătit cazarea.

Ad placeholder

Libertatea v-a prezentat ieri, în exclusivitate, reacția ministrului Turismului, Mircea Dobre, în legătură cu acest caz, care spunea că “prioritatea numărul unu este aducerea în țară a acelor turiști și apoi se va discuta despre situația celor care au cumpărat în avans pachete turistice”.

Astăzi, a venit rândul președintelui Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alin Burcea (FOTO), să comenteze situația.

„Turiştii din Egipt au plătit aceşti 200 de dolari şi integral au rămas acolo, această sumă este o sumă modică urmare a discuţiei pe care am avut-o eu cu proprietarul de acolo. A rămas povestea cu Thailanda, dacă se deblochează conturile firmei zbor Phuket – Singapore de unde au întoarcerea asigurată, în ultimă instanţă o să o plătim noi de la ANAT, dar situaţia se va debloca şi acolo. Nu rămâne nimeni acolo. Din păcate, sumele respective care sunt plătite în avans nu cred că mai pot fi recuperate şi este o altă situaţie care a vândut cu înscrieri timpurii pe circuite. Pe circuite nu există reduceri, în dorinţa de a face rost de cash”, a explicat președintele ANAT, la Realitatea TV.

„Nu am avut nicio reclamaţie la ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală – n.r.) în 20 de ani de activitate OMNIA TURISM.  În momentul de faţă turiştii îşi achită cazarea, au găsit ceva sub 20 de dolari de persoană în insula Phuket. Noi trebuie să le asigurăm drumul din Phuket în Sigapore, trebuie să le asigurăm cazare. Soluţia este să se întoarcă cu zborul care este rezervat şi care a fost plătit”, a precizat Burcea, care s-a plâns că ţara noastră nu are legislaţie în acest sens.

„E foarte greu să verifici o agenţie. Din anul 2015 s-a dat o directivă de travel care obligă România să asigure banii turiştilor. Eu, ca proprietar de firmă, mă ocup de 7 ani de această problemă, am fost la companii de asigurări să creştem suma. Miniştrii sunt vinovaţi pentru că nu au luat această directivă ca banii românilor să fie asiguraţi”, a mai spus el, pentru sursa citată.

Acesta a mai spus că agenţiile de turism care au pierdut bani ştiau că nu există early-booking la circuite şi că legiferarea ar trebui să fie o prioritate. „Există o ordonanţă care intră în vigoare la 1 ianuarie 2018”, a confirmat acesta.

Între timp, ancheta în cazul morţii lui George Negru continuă. Din păcate pentru clienți, polița de insolvabililitate a companiei este de doar 50.000 de euro și sunt puține șanse ca oamenii care au cumpărat deja pachete turistice de la Omnia Turism să își mai recupereze banii…

FOTO: Facebook.com/Alin Burcea


CITEȘTE ȘI… Editorial de Claudiu Săftoiu. Plumbul imunității s-a prăvălit salvator peste Rovana


 

Ad placeholder
Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
PARTENERI - GSP.RO
Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
ADEVĂRATUL motiv pentru care Lidia Buble și Răzvan Simion s-au despărțit! Ea i-a CERUT să...
PARTENERI - PLAYTECH.RO
ADEVĂRATUL motiv pentru care Lidia Buble și Răzvan Simion s-au despărțit! Ea i-a CERUT să...
Horoscop 10 iulie 2020. Leii pot fi tentați să încalce anumite drepturi ale altora
HOROSCOP
Horoscop 10 iulie 2020. Leii pot fi tentați să încalce anumite drepturi ale altora
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close