De Andreea Radu,

Observator TV a publicat primele imagini cu fostul edil al Constanței în aeronava care va ateriza în jurul orei 20:10 pe Aeroportul „Henri Coandă”. Mai multe imagini care îl arată pe fostul primar al Constanței înainte de a fi urcat în avion au fost difuzate de Antena 1, la jurnalul de știri de la ora 19:00. 

Potrivit Antena 1, fiul lui Radu Mazăre, Răducu, se află în avionul care va ateriza în scurtă vreme la București. Înainte de a fi urcat în avion, fostul edil a fost ținut într-o dubă de culoare gri, fără cătușe, dar sub supraveghere.

Foto: Captură Video – Observator / Antena 1

Aeronava care îl aduce pe Radu Mazăre în România a decolat de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris la ora locală 16:39 (17:39 ora României), potrivit flightradar24.

După ce avionul care l-a adus pe Mazăre din Madagascar a aterizat la Paris, s-a vehiculat informația că fostul edil a cerut azil politic în Franța, lucru infirmat de fratele fostului primar, Mihai Mazăre.

Radu Mazăre a fost arestat în Madagascar pe 8 mai, acolo unde a fugit pe 30 decembrie 2017. Fostul primar a făcut demersuri în Madagascar în vederea obținerii azilului.

Radu Mazăre are în România 8 dosare penale, patru trimise în instanță și restul în fază de urmărire penală la procurori. Într-un dosar are decizie definitivă de condamnare. Este vorba despre dosarul retrocedărilor unor terenuri în Constanța și Mamaia, dosar în care Radu Mazăre a fost condamnat, în luna februarie, la 9 ani de închisoare cu executare.

Într-o altă cauză, cunoscută ca „dosar Polaris”, Radu Mazăre a primit, pe 3 mai, o pedeapsă de 9 ani și 10 luni de închisoare. Sentința dată de instanța supremă în dosarul Polaris nu este definitivă și a fost deja contestată, o decizie definitivă urmând să fie dată de un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

FOTO: Observator.tv


VIDEO&FOTO | Cinci lucruri mai puţin ştiute despre Radu Mazăre. Fostul edil este adus astăzi în România


 

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări