De Mihai Niculescu,

Primarul orașului Cluj Napoca a vorbit marți despre o nouă politică socială a instituției pe care o conduce, după evacuarea a 25 de persoane dintr-o clădire din oraș pe care o ocupaseră ilegal, arată monitorulcj.ro

Nimeni nu trebuie să fie lăsat în urmă, toți cei care au două mâini și pot să muncească trebuie să aibă cadrul ca ei să-și poată câștiga cele necesare traiului, să poată trăi alături de familiile lor. Nu accept ca cei care pot munci să stea cu mâna întinsă! Este inacceptabil ca cei care sunt sănătoși, au două mâini și pot munci să stea și să aștepte cu mâna întinsă de la stat, nu este normal! Însă, pentru cei care nu pot munci, din diverse cauze, dizabilități, accidente temporare, probleme de sănătate, acolo trebuie să ne arătăm solidaritatea. Trebuie să-i ajutăm să iasă din starea asta, dar stabilind regulile foarte clar!”, a declarat Emil Boc, într-o emisiune radio.

Primarul Boc a anunțat că va condiționa ajutoarele sociale de trimiterea copiilor la școală, pentru că doar educația aduce evoluție, consideră el.

Am vorbit și despre situația rromilor într-o ședință de Consiliu Local. Avem nevoie de politici sociale noi, […] dar soluția o reprezintă educația. Cei care nu își trimit copiii la școală, să nu aștepte ajutor de la stat! Integrarea este soluția! […] Avem politici sociale să-i ajutăm pe oameni să iasă din această stare. Dar pe termen mediu și lung nu se poate ieși decât prin educație, trebuie să aibă măcar o școală elementară, să termine o meserie ca să se poată integra. Nimeni nu mai beneficiază de la ajutor de la stat dacă nu asigură menținerea copilului în sistemul educațional, este fundamental! Orice an petrecut în educație îți mărește șansele de venit cu 10%”, a mai spus edilul.


Citește și: FOTO&VIDEO/ Explicația halucinantă a primarului care a turnat bere peste cadavrul unui urs: „Acasă când tai porcul primul pahar de țuică îl torn peste el. Așa am făcut și aici”


 

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste
HOROSCOP

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste