MENIU CAUTĂ
14 Apr. 2018 13:44

Primele declarații ale lui Bashar al-Assad, după ce SUA și aliații au atacat Siria

Distribuie

Bashar al-Assad a făcut primele declarații după ce SUA, Franța și Marea Britanie au bombardat Siria, ca răspuns la atacul chimic soldat cu zeci de morți, din urmă cu o săptămână. Liderul de la Damasc susține că bombardamentele îl fac să fie și mai determinat în lupta împotriva celor care sunt împotriva sa.

„Această agresiune va face Siria și poporul sirian să fie mai determinate pentru a continua lupta și pentru a învinge terorismul în fiecare zonă a țării”, a declarat președintele sirian, în prima sa reacție la bombardamentele asupra țării sale.

Anterior, președinția siriană a transmis imagini cu acesta în timp ce intră în birou, o încercare de sfidare a țărilor occidentale care au bombardat Siria, după cum notează presa internațională.

Statele Unite ale Americii, Franța și Marea Britanie au bombardat mai multe ținte guvernamentale din Siria, în special unităţi de producţie de arme chimice de care, conform Occidentului, ar dispune regimul lui Bashar al-Assad.

În total, peste 100 de rachete au fost lansate asupra acestei țări, iar regimul de la Damasc susține că o mare parte din ele au fost doborâte.

Operațiunea a avut loc la o săptămână după un atac chimic în orașul Douma, atribuit de Occident forțelor guvernamentale. Zeci de oameni și-au pierdut viața în urma atacului, despre care Rusia și Siria spun că a fost înscenat.


Citește și:


Foto: HEPTA/Arhivă

Citește mai multe despre Bashar al-Assad și Siria pe Libertatea.

Comentarii