MENIU CAUTĂ

Siria a fost lovită de peste 100 de rachete. Damascul susține că a doborât majoritatea rachetelor

Distribuie

Statele Unite și aliații lor au lansat peste 100 de rachete asupra Siriei, iar regimul de la Damasc susține că a doborât "un număr semnificativ" dintre ele. Totodată, armata siriană a precizat că unele rachete și-au ratat țintele și au lovit o bază militară în apropiere de Homs, rănind trei civili, relatează Reuters și AFP. 

„Peste 100 de rachete de croazieră şi rachete aer-sol au fost lansate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa de pe mare şi din aer asupra unor obiective siriene militare şi civile”, a anunțat Ministerul rus al Apărării, care a precizat că multe dintre acestea au fost doborâte de apărarea aeriană siriană.

La rândul său, armata siriană a confirmat că unele dintre posturile sale au fost lovite de rachete, însă majoritatea au fost doborâte. Un general a anunțat la televiziunea de stat a Siriei că armata siriană „a contracarat atacul cu mare eficiență”.


Țintele lovite de rachete:

  • un laborator științific din Damasc despre care se crede că are legătură cu producerea armeloc chimice și biologice
  • un depozit de arme chimice din vestul orașului Homs
  • un depozit pentru echipamente aferente armelor chimice și un important post de comandă, tot în apropiere de Homs

Statele Unite au lansat în noaptea de vineri spre sâmbătă, împreună cu Marea Britanie şi Franţa, atacuri asupra unor obiective în Siria, susţinând că au atacat în special unităţi de producţie de arme chimice de care, conform Occidentului, ar dispune regimul lui Bashar al-Assad.

Operațiunea a avut loc la o săptămână după un atac chimic în orașul Douma, atribuit de Occident forțelor guvernamentale. Zeci de oameni și-au pierdut viața în urma atacului, despre care Rusia și Siria spun că a fost înscenat.

 

Citește mai multe despre damasc și Siria pe Libertatea.

Comentarii