„Peste 100 de rachete de croazieră şi rachete aer-sol au fost lansate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa de pe mare şi din aer asupra unor obiective siriene militare şi civile”, a anunțat Ministerul rus al Apărării, care a precizat că multe dintre acestea au fost doborâte de apărarea aeriană siriană.

La rândul său, armata siriană a confirmat că unele dintre posturile sale au fost lovite de rachete, însă majoritatea au fost doborâte. Un general a anunțat la televiziunea de stat a Siriei că armata siriană „a contracarat atacul cu mare eficiență”.


Țintele lovite de rachete:

  • un laborator științific din Damasc despre care se crede că are legătură cu producerea armeloc chimice și biologice
  • un depozit de arme chimice din vestul orașului Homs
  • un depozit pentru echipamente aferente armelor chimice și un important post de comandă, tot în apropiere de Homs

Statele Unite au lansat în noaptea de vineri spre sâmbătă, împreună cu Marea Britanie şi Franţa, atacuri asupra unor obiective în Siria, susţinând că au atacat în special unităţi de producţie de arme chimice de care, conform Occidentului, ar dispune regimul lui Bashar al-Assad.

Operațiunea a avut loc la o săptămână după un atac chimic în orașul Douma, atribuit de Occident forțelor guvernamentale. Zeci de oameni și-au pierdut viața în urma atacului, despre care Rusia și Siria spun că a fost înscenat.

 

CTP, reactie dura dupa meciul Simonei: "Greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad"
GSP.RO

CTP, reactie dura dupa meciul Simonei: "Greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad"

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile
HOROSCOP

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile