Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Primii români din diaspora, primiți cu aplauze în Vama Borș. "Vrem o țară ca afară" (FOTO&VIDEO)

Primii români din diaspora, primiți cu aplauze în Vama Borș. „Vrem o țară ca afară” (FOTO&VIDEO)

Primii români din diaspora au fost primiți cu aplauze în Vama Borș, noaptea trecută, când zeci de orădeni i-au întâmpinat îmbrăcați cu tricouri pe care scria #rezist sau #FărăPenali, dar și cu diverse pancarte. Unii chiar s-au oprit să stea de vorbă cu ei.

„Vrem o țară ca afară, democrație reală în România, pe care încă nu o vedem. Vrem să vedem un protest pașnic, nu venim cu violențe. Ați văzut că ne-au verificat. Nu suntem organizații paramilitare cum se minte pe la anumite posturi. Vrem să ridicăm țara să fie alături de noi, că nu suntem singurii nemulțumiți”, a declarat un român venit din Marea Britanie.

El a mai spus că în prima zi speră să vină un milion de oameni, iar sâmbătă (11 august) să fie atins numărul de un milion de români la Guvern, relatează Digi 24.

„Pentru ce trebuie să facem (drumul, n.red.) a fost o plimbare în parc”, a adăugat un alt român.

Ei au venit în grupuri organizate, cu mașinile, iar astăzi urmează să intre în țară și alte grupuri de români din diaspora. De altfel, traficul în vămile dinspre vest s-a aglomerat deja foarte mult.

Astfel, vineri – 10 august – mulți dintre românii plecați în străinătate vor reveni în țară pentru mitingul diasporei.

Pe rețelele de socializare au apărut deja imagini cu românii, care și-au pus drapelul la mașină și au pornit către București.

Mașini cu drapelul României, pregătite pentru a veni în țară la protestul diasporei din 10 august

Primii manifestanți au ajuns cu rulota în Piața Victoriei, dar au instalat și un cort, în dimineața zilei de joi, 9 august, pentru protestul diasporei de pe 10 august. De altfel, s-a tot vorbit despre posibilitatea ca românii să vină cu cortul în fața Guvernului.

Rulota din Piața Victoriei

Inquam Photos / Octav Ganea

Acum, în Piața Victoriei, a fost afișat un banner pe care scrie „Demisia”. Tot astăzi, prin intermediul unei conferințe de presă, au fost transmise măsurile Jandarmeriei pentru protestul diasporei din 10 august.


Citește și: Calamitatea pestei porcine africane. Autoritățile abia acum licitează serviciile de prevenire şi eradicare a bolilor la animale. Medic veterinar: „Nu avem bani de motorină pentru controale în teren”


 

 
 
Close
Close
Închide