Mergi direct la conținut »
VIDEO / Primii manifestanți au ajuns cu rulota în Piața Victoriei. A fost instalat și un cort Galerie foto
3imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO / Primii manifestanți au ajuns cu rulota în Piața Victoriei. A fost instalat și un cort

VIDEO / Primii manifestanți au ajuns cu rulota în Piața Victoriei. A fost instalat și un cort

Primii manifestanți au ajuns cu rulota în Piața Victoriei, dar au instalat și un cort, în dimineața zilei de joi, 9 august, pentru protestul diasporei de pe 10 august. De altfel, s-a tot vorbit despre posibilitatea ca românii să vină cu cortul în fața Guvernului.

Acum, în Piața Victoriei, a fost afișat un banner pe care scrie „Demisia”. Tot astăzi, prin intermediul unei conferințe de presă, au fost transmise măsurile Jandarmeriei pentru protestul diasporei din 10 august. Iată doar câteva dintre acestea:

  • În aceste zile am văzut că au apărut o serie de mesaje și afirmații, îndemnuri la violență, la ură și la intoleranță. Am citit amenințări cu moartea, vărsarea de sânge la adresa jandarmilor care ar urma să asigure buna desfășurarea a protestului. Autoritățile nu vor tolera astfel de atitudini și nu vor sta impasibile
  • Nu vom accepta niciun fel de insubordonare civică sau acțiuni care urmăresc destabilizarea socială.
  • Toți cei care vor lansa mesaje de instigare vor răspunde și vor avea consecințele prevăute de lege.

Reprezentanții acestei instituții a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au avut și câteva recomandări pentru cei care vor participa la protestul diasporei de vineri, 10 august, din Piața Victoriei.

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni
Recomandări

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni

  • Protestatarii să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate de jandarmerie, un comportament civilizat, să respecte indicaţiile Jandarmerie şi să anunțe comportamentele antisociale.
  • Oamenii să se documenteze din surse credibile. Este fals că jandarmii sunt la Vama Borș.
  • În situaţia în care un jandarm identifică o persoană care încalcă legea, trebuie să fie sancţionată.

Mâine, 10 august, mulți dintre românii plecați în străinătate vor reveni în țară pentru mitingul diasporei. Pe rețelele de socializare au apărut deja imagini cu românii, care și-au pus drapelul la mașină și au pornit către București.

Inquam Photos / Octav Ganea


Citește și: INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ. Justiția s-a prins cum face Dragnea jr bani în vremea molimei. A redus efectivele de porci, a adus carcase și nu le-a mai plătit! Executat de instanță pentru „țeapa” de 1,5 milioane de lei  


 

Close
Închide
  Close