MENIU CAUTĂ

Procurorul Elena Grecu este al patrulea candidat la șefia DNA. Este şef serviciu în structura centrală a DNA

Distribuie

Procurorul Elena Grecu este al patrulea candidat la șefia DNA. Elena Grecu este fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, iar în prezent este şef serviciu în structura centrală a DNA.

Patru procurori s-au înscris în cursa pentru funcția de procuror-șef al DNA, luni, în ultima zi în care puteau fi depuse candidaturile. Ultimul nume confirmat pe lista candidaților este cel al procurorului Elena Grecu.

Elena Grecu a fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, iar în prezent este şef serviciu în structura centrală a DNA.

Ceilalți trei candidați care s-au înscris în cursa pentru șefia DNA sunt Florentina Mirică, Marius Iacob (ambii procurori DNA) și Cristian Lazăr (procuror la Parchetul General).

Florentina Mirică, apropiaia Laurei Codruța Kovesi, l-a dat pe mâna Justiției pe Gabriel Oprea, în dosarul „Limuzina’

Marius Iacob, adjunctul Laurei Codruța Kovesi, a instrumentat „cazul Elodia”

Cristian Lazăr, de la Parchetul General, a închis cazul de plagiat al lui Victor Ponta

Laura Codruţa Kovesi a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA pe 9 iulie, de preşedintele Klaus Iohannis.

Pe 11 iulie, CSM a decis ca fosta şefă DNA să se întoarcă la DIICOT Sibiu, ca procuror. În aceeaşi zi, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a anunţat că Laura Codruţa Kovesi a fost delegată la Parchetul General, timp de şase luni, la Serviciul de îndrumare şi control din Parchetul General, pentru îndeplinirea sarcinilor privind strategia naţională anticorupţie.

Ministerul Justiției a lansat în 9 iulie procedura de selecție pentru noul procuror-șef al DNA, termenul limită pentru depunerea candidaturilor fiind în 23 iulie.

 

Citește mai multe despre elena grecu și DNA - Direcția Națională Anticorupție pe Libertatea.

Comentarii