MENIU CAUTĂ

Procurorul Cristian Lazăr, de la Parchetul General, este al treilea candidat pentru conducerea DNA. Este cel care a închis cazul de plagiat al lui Ponta

Distribuie

Procurorul Cristian Lazăr, de la Parchetul General, este al treilea candidat pentru conducerea DNA. Luni este ultima zi în care pot fi depuse candidaturile pentru funcția de procuror-șef al DNA. Ceilalți doi candidați sunt procurorii Florentina Mirică și Marius Iacob, ambii de la DNA. 

Procurorul Cristian Lazăr, de la Parchetul General, este al treilea candidat pentru conducerea DNA și singurul dintre cei trei înscriși care nu face parte din DNA. Cristian Lazar si-a depus candidatura luni dimineață, potrivit luju.ro.

Cristian Lazăr este procurorul care a anchetat Dosarul ”Caselor lui Klaus Iohannis”, dar și Dosarul ”Închisorilor CIA pe teritoriul României”.

Tot el este cel care, în 2015, a dispus neînceperea urmăririi penale pe numele fostului premier Victor Ponta, ca urmare a acuzațiilor de plagiat.

La conducerea DNA și-au mai depus candidaturile procurorul DNA Florentina Mirică, cea care este considerată o apropiată a Laurei Codruța Kovesi, și procurorul DNA Marius Iacob, fost adjunct al lui Kovesi.

Citește mai multe despre cine este Florentina Mirică, procurorul care vrea șefia DNA

Laura Codruţa Kovesi a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA pe 9 iulie, de preşedintele Klaus Iohannis.

Pe 11 iulie, CSM a decis ca fosta şefă DNA să se întoarcă la DIICOT Sibiu, ca procuror. În aceeaşi zi, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a anunţat că Laura Codruţa Kovesi a fost delegată la Parchetul General, timp de şase luni, la Serviciul de îndrumare şi control din Parchetul General, pentru îndeplinirea sarcinilor privind strategia naţională anticorupţie.

Ministerul Justiției a lansat în 9 iulie procedura de selecție pentru noul procuror-șef al DNA,termenul limită pentru depunerea candidaturilor fiind în 23 iulie.


CITEȘTE ȘI: 

Legea ”sinecurilor”. Câte instituţii ale statului sunt conduse de șefi puși în funcții prin împuternicire, fără concurs

Citește mai multe despre cristian lazar și DNA - Direcția Națională Anticorupție pe Libertatea.

Comentarii