De Dragoș Tănase,

UPDATE – ora 11.30: Procurorul general al României, Bogdan Licu, a revenit astăzi cu noi declarații în cazul fetiței din Mehedinți.

El a spus că intenţionează să ceară instanţei consiliere psihologică pentru Sorina, subliniind că nu poate interzice plecarea minorei din ţară. Licu a mai spus că luni va dispune măsuri.

„În cadrul dosarului penal nu poate fi dată o astfel e ordonanţă (ca fetiţa să nu plece din ţară, n.r.). Mă gândesc la o intervenţie pe cale civilă. Încă nu m-am cristalizat exact cu privire la calea pe care o voi adopta, dar astăzi voi dispune o măsură. Nu a fost dată în consemn la frontieră. Nu pot să interzic eu plecarea fetiţei. Eu mă gândesc să solicit instanţei de judecată să oblige părinţii actuali ai fetiţei la o consiliere psihologică a fetiţei pentru o perioadă limitată de timp”, a declarat Bogdan Licu.

Întrebat cum vede faptul că şeful procuroarei care a intervenit în cazul fetiţei este soţul preşedintei de complet care s-a pronunţat cu privire la adopţie, Licu a spus:

„Ce să facem? Procurorii sunt oameni. Oamenii sunt fiinţe sociale – iubesc, se căsătoresc. Este interzisă căsătoria între magistraţi sau între avocaţi şi magistraţi?”.

În această dimineață, Bogdan Licu a mai afirmat că dosarul penal a fost deschis la Secția de anchetare a magistraților.

„Vă asigur că în calitate de procuror general nu tolerez abuzuri şi nu voi acoperi greşeli. Prin urmare, încă de vineri după-amiază, în cadrul SIIJ a fost constituit un dosar penal ce are ca obiect cercetarea împrejurărilor ce s-au semnalat în mass-media”, a spus magistratul.

El a explicat că presa nu a fost anunţată mai devreme despre constituirea unui dosar în acest caz din raţiuni procedurale.

„Până în acest moment, nu am vrut să facem cunoscut acest lucru, din raţiuni ce ţin de managementul dosarului. Dar pot să vă informez acum că, la această oră, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a ajuns o echipă de procurori şi poliţişti din cadrul SIIJ. În cadrul acestui dosar vor fi verificate toate faptele ce au condus la această situaţie nefericită”, a mai spus Bogdan Licu.

De ce NU vrea Klaus Iohannis dezbatere cu Viorica Dăncilă. Explicațiile președintelui
Recomandări

De ce NU vrea Klaus Iohannis dezbatere cu Viorica Dăncilă. Explicațiile președintelui

Totodată, el a mai spus că la această oră la Parchetul Curții de Apel Craiova, unde lucrează procurorul, a ajuns o echipă de anchetă și vor fi verificate „absolut toate faptele care au dus la această situație nefericită”

Licu a afirmat că, pe lângă ancheta penală declanșată vineri în acest caz, examinează toate posibilitățile pe care le prevede legea, respectiv Codul de procedură penală, pentru ca fetiței să îi fie respectate și restabilite drepturile.

El a subliniat că fetița nu ar trebui să părăsească momentan teritoriul țării.

Dan Barna cere să fie reconfirmat la şefia partidului prin votul tuturor membrilor
Recomandări

Dan Barna cere să fie reconfirmat la şefia partidului prin votul tuturor membrilor

„Acest copil nu trebuie să părăsească țara până când nu mă asigur că sunt îndeplinite toate condițiile pentru a-i fi respectate atât integritatea fizică, cât și, mai ales cea psihică”, a adăugat el .

Fetița a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce a fost adoptată legal de o familie din Statele Unite.

Cazul a stârnit un scandal în toată țara, după ce ea a fost filmată în timp ce e luată cu forța.

Cazul a fost discutat și în emisiunea „Adriana Nedelea la FIX”:

Citește și:

Povestea Sorinei, fetița de 8 ani luată cu mascații de la familia de asistenți maternali. 5 ani n-a vrut-o nimeni, acum două familii se bat pe ea

Mama adoptivă a Sorinei: „Ne-a povestit că o învățau cum să se comporte, să refuze să plece”. Ce spune despre imaginile de vineri

Cazul fetiței din Baia de Aramă. Ce acuzații își aduc părinții adoptivi și asistenții maternali care au îngrijit-o pe Sorina

VIDEO – Imagini noi cu Sorina. Fetița de opt ani, filmată în timp ce se joacă alături de mama adoptivăCitește și:
O plângere penală împotriva procurorului care ar fi bruscat-o pe fetița din Mehedinți va fi depusă de un ONG. Dezvăluirile făcute de un fost membru CSM


VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”
GSP.RO

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze
HOROSCOP

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze