MENIU CAUTĂ

Prognoza meteo pentru minivacanța de Rusalii. Vreme caldă, dar instabilă

Distribuie

Multă lume a plecat deja la munte sau la mare, dar cu atât mai mult turiștii vor să știe care e prognoza meteo pentru minivacanța de Rusalii. Vreme caldă, dar instabilă!

Astfel, în perioada minivacanţei de Rusalii temperaturile vor fi ridicate în toată ţara, maximele atingând chiar și 30 de grade Celsius.

La mare vremea va fi frumoasă, însă la munte se anunţă precipitaţii, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

„Duminică şi luni, vreme caldă, mai caldă faţă de normalul perioadei, maximele vor fi cuprinse între 24 şi 30 de grade. Precipitaţii după amiaza şi seara, averse şi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele montane şi deluroase, iar izolat este posibil spre seară să apară şi în zonele depresionare, pe alocuri, trecător, averse, ploi scurte, fenomene care nu strică aspectul general al vremii. Pot fi ploi de vară de scurtă durată cu descărcări electrice în restul ţării. Rămân zonele montane şi deluroase cu precipitaţii, în principiu cu şanse mari după amiază spre seară, mai mari duminică, mai puţine luni”, a declarat, pentru Mediafax, Robert Manta, meteorolog de serviciu în cadrul ANM.

Şi în Capitală temperaturile vor fi ridicate.

„În Capitală, vreme uşor instabilă sâmbătă când ar putea fi înregistrate averse şi descărcări electrice, dar probabilitatea este moderată. O minimă de 15 grade, o maximă de 29 de grade. Aceeaşi situaţie şi pentru duminică, 28 de grade maxima zilei, minima 15-16 grade, vreme destul de bună. Cer variabil, vânt slab până la moderat. Dispar şi şansele de precipitaţii. Luni în Bucureşti, cer variabil, vânt slab, temperatura maximă 29 de grade şi o minimă de 14-15 grade. Vreme bună”, a declarat meteorologul.

Pe Litoral, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 25 de grade, iar la munte vremea va fi instabilă.

„Pe Litoral, în toate cele 3 zile vor fi minime 18-19 grade, maxime 23-25 de grade, iar şansele pentru manifestări de instabilitate atmosferică sunt reduse. Pot apărea nori dar şanse reduse de ploaie. În zonele montane, vreme instabilă mai ales sâmbătă şi duminică, luni mai bine. După-amiaza şi seara, averse şi descărcări electrice cu precădere în Carpaţii Meridionali şi instabilitate în scădere de la o zi la alta. Cele mai multe fenomene vor fi înregistrate sâmbătă, uşor în scădere duminică şi luni se restrâng către vestul Carpaţilor Meridionali şi Munţii Banatului”, a adăugat reprezentantul ANM.

Vezi și prognoza meteo pentru iunie, iulie și august 2018. Meteorologii anunță caniculă și secetă.

Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini cu plaja din Mamaia:

Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini din Vama Veche:


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Adela Popescu a fost săracă în adolescență. ”Tot liceul am purtat haine de împrumut”


 

Citește mai multe despre ANM, averse, celsius, Prognoza meteo, rusalii, soare și Vremea pe Libertatea.

Comentarii