Vezi și prognoza meteo în intervalul mai – iulie 2018. Află, astfel, cum va fi vremea la început de vară.

Revenind la vremea din următoarele două săptămâni, iată prognoza meteo:

BANAT

În primele zile ale intervalului de prognoză, temperatura aerului va avea ușoare variații de la o zi la alta, astfel încât, între 14 și 17 mai, maximele diurne se vor situa în general între 22 și 24 de grade, iar minimele nocturne vor avea valori medii situate între 10 și 13 grade. Între 18 și 20 mai vremea se va încălzi, media temperaturilor maxime va atinge 26 de grade, iar a celor minime va fi de 13…14 grade. Ulterior, până la finalul celor două săptămâni de prognoză, regimul termic se va menține relativ constant, caracterizînd o vreme caldă pentru această perioadă a anului.

Vor fi intervale în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi ploi pe arii mai extinse și mai importante cantitativ pe 14 și 15 mai, iar apoi probabilitatea de ploaie va crește după data de 19 mai și se va menține relativ ridicată până la finalul intervalului de prognoză.

Ad placeholder
„Mascații” au descins la vila lui Emi Pian. Noi percheziții după scandalul clanurilor rivale Duduianu și Rinu
Recomandări
„Mascații” au descins la vila lui Emi Pian. Noi percheziții după scandalul clanurilor rivale Duduianu și Rinu
 

CRIȘANA

La începutul intervalului de prognoză temperatura aerului va avea valori maxime situate, în medie, în jurul a 22 de grade și minime de aproximativ 11 grade, caracterizând o vreme apropiată de normal din punct de vedere termic. Pe 16 – 17 mai va avea loc o ușoară răcire, care va determina o medie a maximelor de 19 grade și a minimelor de 9 grade. După 17 mai, vremea se va încălzi, iar pe 20-22 mai se vor înregistra valori maxime de 25…26 de grade și minime de aproximativ 12 grade, valori ce se vor menține la aceste cote până la finalul celor două săptămâni de prognoză.

Ploi de scurtă durată, asociate în general instabilității atmosferice, vor fi posibile pe arii restrânse aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar în jurul datei de 15 mai acestea vor fi mai importante cantitativ și se vor semnala pe arii mai extinse.

TRANSILVANIA

În intervalul 14 – 18 mai, regimul termic va avea ușoare variații de la o zi la alta și se va concretiza prin valori maxime situate între 20 și 23 de grade și valori minime cuprinse între 7 și 11 grade, în medie. După data de 18 mai vremea se va încălzi, astfel încât, din 20 mai, temperaturile diurne vor atinge 24…25 de grade, iar cele nocturne vor fi de 10…11 grade, valori ce se vor menține de interes până la sfârșitul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză.

Ad placeholder
Corupția din dosarul Hidroelectrica. Cum se făceau Blaga sau Flutur că nu știu nimic de banii aduși de Udrea la partid
Recomandări
Corupția din dosarul Hidroelectrica. Cum se făceau Blaga sau Flutur că nu știu nimic de banii aduși de Udrea la partid
 

Instabilitatea atmosferică se va manifesta aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, însă ploi pe arii extinse și local mai importante cantitativ se vor înregistra în jurul datei de 15 mai.

MARAMUREȘ

Între 14 și 18 mai, temperaturile maxime diurne se vor încadra între 19 și 22 de grade, iar cele minime nocturne între 9 și 11 grade, în medie regională. Ulterior, regimul termic va marca o creștere, vremea devenind caldă pentru această perioadă a anului în intervalul 20 – 27 mai, când se vor înregistra valori medii de 24…25 de grade ziua și 11…12 grade noaptea, fără variații semnificative.

Ad placeholder
Procurorul dosarului 10 august respinge acuzațiile șefei DIICOT și spune de ce e sigur că manifestanții violenți nu au fost infiltrați de jandarmi!
Recomandări
Procurorul dosarului 10 august respinge acuzațiile șefei DIICOT și spune de ce e sigur că manifestanții violenți nu au fost infiltrați de jandarmi!
 

Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată mai ales în zilele de 15 și 16 mai, când acestea se vor semnala pe arii extinse și în cantități mai însemnate.

MOLDOVA

Media temperaturilor maxime va marca o creștere, de la 19 grade în prima zi, până la 23…24 de grade între 15 și 18 mai. Valori medii diurne ușor mai ridicate, spre 25…26 de grade, se vor înregistra ulterior, în intervalul 20 – 27 mai, când vremea va deveni caldă pentru această perioadă a anului. Regimul termic nocturn va avea o evoluție relativ similară, astfel încât temperaturile minime vor crește în primele zile, de la 8 grade pe 14 mai, până la 11…12 grade între 15 și 19 mai, pentru ca apoi, din 20 mai și până la finalul celei de a doua săptămâni a prognozei, să se înregistreze o medie relativ constantă a valorilor nocturne, de aproximativ 13 grade.

Ploi în general slabe cantitativ, la nivel local, se vor înregistra pe aproape tot parcusul intervalului de prognoză și doar în jurul datei de 15 mai acestea se pot semnala pe arii mai extinse.

Ad placeholder

DOBROGEA

Temperatura aerului va fi în creștere, de la medii ale maximelor regionale de 19…20 de grade în prima zi a intervalului, până la medii în jurul a 23 de grade în data de 18 mai, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative. Aceeași evolutie o vor avea și temperaturile minime; la începutul primei săptămâni va exista o creștere de la medii în jurul a 11 grade, la medii de 14…15 grade, iar până la sfârșitul intervalului variațiile nu vor fi importante.

Probabilitatea de ploaie se va menține ridicată pe aproape tot parcusul intervalului, dar mai ales în zilele de 16 și 17 mai, când și cantitățile de apă vor putea fi mai însemnate.

MUNTENIA

La începutul intervalului valorile termice diurne vor fi în creștere, de la medii în jurul a 21 de grade, la medii de 24…25 de grade în zilele de 15 și 16 mai. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni variațiile de temperatură nu vor fi semnificative, mediile maximelor fiind de 25…26 de grade. Valorile nocturne vor fi în creștere la începutul primei săptămâni, de la medii în jurul a 11 grade, la medii de 11…13 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului de anticipație, minimele termice vor fi, în medie, de 13…14 grade.

Ad placeholder

Condițiile pentru ploi de scurtă durată se vor menține în mare parte din interval, dar mai ales în jurul datei de 15 mai, când vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

OLTENIA

Până spre sfârșitul primei săptămâni, valorile diurne ale temperaturii vor marca o creștere de la medii în jurul a 20 de grade, la medii de 24…25 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, variațiile maximelor termice nu vor fi importante, media acestora menținându-se la 24…25 de grade. Temperaturile minime vor avea variații în prima săptămână, iar media acestora va oscila între 10 și 13 grade. În cea de-a doua săptămână, valorile nocturne vor fi, în medie, de 13…14 grade.

Ad placeholder

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, iar în jurul datei de 15 mai cantitățile de apă vor putea fi însemnate.

LA MUNTE

Regimul tremic nu va avea variații semnificative pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, prezentând totuși o tendință de ușoară creștere, astfel încât media temperaturilor diurne se va încadra între 12 grade în primele zile și 14…16 grade după data de 18 mai. Temperaturile nocturne se vor situa, în medie, între 4 și 6 grade în prima săptămână de prognoză, iar în cea de a doua vor marca o creștere ușoară și se vor încadra între 6 și 8 grade.

Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului prognoză, dar în jurul datei de 15 mai ploile se vor semnala pe arii extinse și vor fi mai importante cantitativ.

Ad placeholder


CITEȘTE ȘI… Video EXCLUSIV/ Crina Matei e considerată spărgătoare de petreceri: ”Mă retrag devreme” 

Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
Mircea Badea, reacție șoc după moartea lui Emi Pian. Ce a putut să spună la emisiune
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Mircea Badea, reacție șoc după moartea lui Emi Pian. Ce a putut să spună la emisiune
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
HOROSCOP
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri