Mergi direct la conținut »
UPDATE. Protest al sindicatelor din căile ferate. 2.000 de ceferiști mărșăluiesc într-un miting, în București / FOTO&VIDEO Galerie foto
6imagini
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

UPDATE. Protest al sindicatelor din căile ferate. 2.000 de ceferiști mărșăluiesc într-un miting, în București / FOTO&VIDEO

Sindicatele din căile ferate mărșăluiesc, joi, într-un miting de protest de la Ministerul Transporturilor la Palatul Victoria. Vor participa 2.000 de sindicaliști care vor reveni pe același traseu și luni. Principalele revendicări sunt statutul ceferiștilor și lipsa investițiilor multianuale.

De Sorin Golea,

UPDATE ora 11:00. Aproximativ 2.000 de sindicaliști au ajuns, în jurul orei 11:00, în Piața Victoriei din Capitală, în fața Guvernului.

UPDATE ora 10:30. Sindicaliștii au pornit în marș de la Ministerul Transporturilor către Palatul Victoria, unde, în fața Guvernului României, vor protesta între orele 11.00 și 12.00.

UPDATE ora 10:00. Angajații CFR au declanșat protestele! Peste 1.000 de feroviari se află în fața Ministerului Transporturilor.


Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, în parteneriat cu Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, organizează mâine, un miting de protest, în București.

Mitingul va începe la ora 10.00, în parcul din fața Ministerului Transporturilor. Apoi, lucrătorii feroviari se vor deplasa în marș către Piața Victoriei unde, în fața Guvernului României, vor protesta între orele 11.00 și 12.00.

Ceferiștii cer statut și investiții în infrastructură

Principale revendicări sunt ”aprobărea Proiectului de Lege privind Statutul personalului feroviar, susținerea investițiilor multianuale în calea ferată, pentru reabilitarea infrastructuri feroviare și achiziția de material rulant nou și adoptarea soluțiilor ce se impun a fi luate pentru evitarea falimentului CFR Marfă”.

PNL și PSD s-au unit în operațiunea de spălare a lui Gheorghe Flutur. Operașiunea psihologică de Suceava
Recomandări

PNL și PSD s-au unit în operațiunea de spălare a lui Gheorghe Flutur. Operașiunea psihologică de Suceava

 

La miting vor participa membri celor două organizații sindicale, din toate categoriile profesionale feroviare.

”Vom reveni și luni”

”Vom fi 2.000 de oameni și vom reveni și luni. Vreau să spun că anul trecut CFR Călători trebuia să iasă, pe profit, dar Ministerul i-a luat 121 de milioane de lei, trasformînd-o, nejustificat, în societate pe pieirderi, cu 14 milioane de lei. Dacă o lăsa în pace, ieșea pe profit. Cu banii respectivi se puteau cumpăra automotoare și se putea investi în infrastructură. Eset numai un exemplu din modul în care se falimentează inexplicabil și iresponsabil Căile Ferate Române”, ne-a spus Maxim Rodrigo, prședintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România.


VIDEO/Cum este transportul public în Istanbul, oraș cu o populație aproape cât a României și suprafață cât a județului Iași

Close
Închide
  Close