Imagini de la ședința CExN PSD (fără sunet)

Dăncilă: „Eu nu voi merge cu o echipă, nu voi veni în faţa congresului să spun: «Eu candidez la preşedinţia partidului în condiţiile în care preşedintele executiv este X, secretarul general este Y»”

UPDATE ora 15.10 Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că este hotărâtă să candideze la Congresul din 29 iunie. Ea a spus că nu va candida cu o echipă.

„Da, eu sunt hotărâtă să candidez, dar aceasta nu împiedică alţi colegi sau alte colege să candideze. Sunt hotărâtă să candidez pentru că eu cred pot să aduc echilibrul în acest moment, pot să aduc consens şi pot să am o abordare care să unească organizaţiile PSD, şi să dea un impuls fiecăruia ca să ne mobilizăm pentru alegerile prezidenţiale. Pentru că eu chiar cred că pot face acest lucru, iar dincolo de persoane este important ceea ce putem să facem în perioada următoare, astfel încât PSD să câştige alegerile”, a spus Dăncilă.

Ea a ţinut să precizeze că a văzut informaţiile privind o echipă cu care va merge în alegerile din Congres.

„Eu nu voi merge cu o echipă, nu voi veni în faţa congresului să spun: ‘Eu candidez la preşedinţia partidului în condiţiile în care preşedintele executiv este X, secretarul general este Y’, pentru că această abordare mi s-ar părea o abordare incorectă faţă de toate colegele şi toţi colegii mei. Lista este deschis şi am aceeaşi susţinere pentru toţi colegii şi toate colegele. Eu am vorbit în numele meu şi sunt convinsă că cei care vor candida şi la preşedintele partidului şi la preşedinte executiv şi la secretar general sunt oameni de valoare şi care pot face faţă cu succes acestor funcţii”, a mai declarat Viorica Dăncilă la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD. „

„Căldură mare, monșer!”. Ce pași a făcut România, în aproape două decenii, pentru a se adapta la schimbările climatice
Recomandări
„Căldură mare, monșer!”. Ce pași a făcut România, în aproape două decenii, pentru a se adapta la schimbările climatice

Ea a spus că s-au constituit patru grupuri de lucru vor fi implicate în organizarea Congresului partidului care va avea loc pe 29 iunie.

„Unul se va ocupa de updatarea programului de guvernare, pentru mesajul politic, pentru platforma politică, un grup de lucru pentru organizarea Congresului în data de 29 iunie, am stabilit calendarul de activităţi, pentru organizarea conferinţelor judeţene, şi, de asemenea, un grup de lucru pentru modificarea statutului, care deja a lucrat şi care a venit cu propuneri la CEx”, a precizat premierul.

UPDATE ora 14.20 Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis ca alegerea preşedintelui, a preşedintelui executiv şi a secretarului general să aibă loc pe 29 iunie, la Congresul deja votat în ultima şedinţă.

Propunerea lui Paul Stănescu pentru amânarea Congresului din 29 iunie a fost respinsă de liderii PSD.

La Congresul care ar urma să se desfăşoare la Sala Palatului vor participa peste 3.000 de delegaţi.

În afară de Viorica Dăncilă, nimeni din conducerea partidului nu şi-a anunţat intenţia de a candida pe vreunul dintre cele trei funcţii de conducere.

UPDATE ora 12.15 Vicepreședintele PSD Robert Negoiță a spus, înaintea ședinței CExN, că un PSD condus de Viorica Dăncilă, Marian Oprișan și Niculae Bădălău ar fi „un coșmar„.

Probleme în „Silicon Valley de România”: Mărturii de abuzuri și fraudă la o firmă de IT din Cluj
Recomandări
Probleme în „Silicon Valley de România”: Mărturii de abuzuri și fraudă la o firmă de IT din Cluj

Întrebat ce părere are despre Viorica Dăncilă, Marian Oprișan și Niculae Bădălău la șefia PSD, Negoiță a replicat: „Pot să mă abțin? Un coșmar! Nu vreau să intru prea mult în detalii. Scenarii putem să ne imaginăm multe. Ăsta pe care mi l-ați spus e un coșmar”.

Dăncilă: „S-a luat o decizie în Comitetul Executiv, deciziile luate sunt decizii luate”

UPDATE ora 12.00 Premierul Viorica Dăncilă, preşedinte interimar al PSD, a respins categoric, joi, varianta amânării congresului social-democraţilor programat pentru 29 iunie.

Ea a subliniat că o decizie în acest sens a fost luată deja într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional.

„Nu, categoric nu. S-a luat o decizie în Comitetul Executiv, deciziile luate sunt decizii luate, deci ele nu se modifică sub nicio formă. Un partid serios este un partid care-şi respectă deciziile”, a declarat Viorica Dăncilă, joi, înainte de CExN al PSD, întrebată dacă congresul va fi amânat.

Ciolacu: „Haideţi să vedem ce hotărâm în CExN!”

Şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că nu ştie dacă va fi amânat congresul PSD, anunţat pentru 29 iunie, şi că aşteaptă să vadă ce se va hotărî în Comitetul Executiv Naţional al partidului.

„Nu ştiu, haideţi să vedem ce hotărâm în CExN. Eu m-am exprimat data trecută în CExN, când nu am fost de acord cu congresul. Eu mi-am făcut datoria data trecută”, a spus Ciolacu înainte de începerea şedinţei CExN.

The New York Times: Rusia instalează cuști în clădirea filarmonicii din Mariupol ca să-i judece pe soldații ucraineni
Recomandări
The New York Times: Rusia instalează cuști în clădirea filarmonicii din Mariupol ca să-i judece pe soldații ucraineni

Zetea: „E nevoie de un congres, dar trebuie un calendar de timp ceva mai lung”

Liderul PSD Maramureş, Gabriel Zetea, consideră că este nevoie de organizarea unui congres al partidului, dar este necesară o perioadă mai mare de timp pentru pregătirea conferinţelor judeţene de alegeri în filiale.

„Sigur congresul extraordinar ar fi trebuit să-l facem pentru modificarea statutului, pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, care sunt lucruri extrem de importante, iar apoi, pornind de la baza partidului, pornind de la alegeri democratice în fiecare organizaţie locală, totul culminând apoi cu conferinţe judeţene, să ajungem să alegem conducerea statutară într-un congres. Dar lucrurile astea ţin de un anumit calendar. (…) E nevoie de un congres, dar trebuie un calendar de timp ceva mai lung”, a afirmat Zetea la Parlament, înaintea CExN al PSD.

Buzatu: „Trebuie să revenim la principii. Congresele sunt oportune de câte ori se întâlnește o situație de criză în partid”

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, joi, că o eventuală amânare a Congresului PSD ține de plenul Comitetului Executiv de joi, însă trebuie ținut cont și de opinia majoritară constituită în ședința precedentă, când s-a stabilit organizarea acestui congres pe 29 iunie.

„Trebuie să revenim la principii. Congresele sunt oportune de câte ori se întâlnește o situație de criză în partid. Sigur, nu trebuie să exagerăm cu acest lucru. (…) Eu am spus de la început că este nevoie de o revenire la baza noastră, de un Congres care să modifice statutul și să dea posibilitatea să ne adresăm membrilor din fiecare organizație. (…) Un congres nu-l putem ocoli, decât dacă dorim să lucrăm pe baza aceluiași statut, dar majoritatea colegilor s-au pronunțat pentru modificarea statutului. (…) Nu știu, poate că au mai vorbit, poate că s-au pripit atunci, poate  s-au mai răzgândit. Vom vedea ce părere are și președintele executiv care a preluat atribuțiile, conform statutului”, a spus Buzatu.

Oprişan: „Eu nu aş fi de acord cu amânarea Congresului, că nu suntem răzgândaci”

UPDATE ora 11:20. Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea, a declarat, înaintea ședinței CExN PSD că nu este de acord cu amânarea Congresului.

„Nu există asta (să nu fie ales preşedinte PSD -n.r.). Nu există nicio posibilitate pentru că PSD e un partid extrem de serios, aplecat asupra problemelor românilor. Noi dacă am luat o decizie în CEx, o vom respecta. Eu nu aş fi de acord (cu amânarea Congresului -n.r.), că nu suntem răzgândaci, să ne culcăm seara cu o decizie şi să ne trezim dimineaţa cu altă decizie, este aberant. În toată lumea civilizată, când îţi pleacă şeful partidului sau ţi-l arestează, se fac alegeri şi se alege preşedintele”, a spus Oprișan.

UPDATE ora 10:45. Aripa Paul Stănescu – Marcel Ciolacu vrea amânarea Congresului PSD pentru toamnă și este posibil să propună acest lucru în ședința CExN PSD, au declarat surse politice pentru Libertatea.

Primarul Capitalei a spus deja, oficial, că nu este oportun un Congres atât de repede. Gabriela Firea nu va fi prezentă la ședința de azi. Săptămâna trecută, ea a spus că în această perioadă este programată pentru o intervenție chirurgicală.


Social-democraţii vor discuta în ședința de joi despre Congresul partidului din data de 29 iunie, despre modificarea statutului partidului, despre programul politic şi candidaţii la şefia PSD.

Până acum doar Viorica Dăncilă a anunţat că ar dori şefia PSD, după condamnarea lui Liviu Dragnea.

Marcel Ciolacu, şeful Camerei Deputaţilor, a anunţat că nu va candida la Congres, decizia fiind luată în urma unei discuţii cu preşedintele interimar, Viorica Dăncilă.

La Congres se vor vota preşedintele partidului, preşedintele executiv şi secretarul general, cele trei posturi rămase vacante, după plecarea lui Dragnea la închisoare.

Marţi, social-democraţii s-au întâlnit în Biroul Permanent Naţional, unde au luat o serie de decizii care urmează să fie validate joi de CExN.

Social-democraţii vor să modifice statutul partidului, şi au făcut un grup de lucru care să lucreze la programul politic al partidului, şi la stabilirea unui calendar de implementare a noului program de guvernare.

„Toate acestea vor fi validate în cadrul Comitetului Executiv Naţional, care va avea loc joi, la ora 11,00”, a precizat preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, la Parlament.

Citeşte şi:

VIDEO/ În timp ce instituțiile pasează de la una la alta responsabilitatea, tatăl unui copil care a murit într-o fosă septică a luat singur măsuri: „Nici în ziua de azi nu a venit nimeni să mă întrebe de ce am cimentat eu fosa”

Urmărește-ne pe Google News
Gestul șocant făcut de Serena Williams după ce a fost umilită de Simona Halep. Acum s-a aflat: "Doamna organizatoare devenise palidă când a văzut"
GSP.RO
Gestul șocant făcut de Serena Williams după ce a fost umilită de Simona Halep. Acum s-a aflat: "Doamna organizatoare devenise palidă când a văzut"
Pozele pe care Oana Zăvoranu le-ar VREA ŞTERSE! Cum arăta înainte să devină celebră. Foto
Playtech.ro
Pozele pe care Oana Zăvoranu le-ar VREA ŞTERSE! Cum arăta înainte să devină celebră. Foto
Vremea 15 august - 12 septembrie 2022. De marți, revine canicula în aproape toată țara
Observatornews.ro
Vremea 15 august - 12 septembrie 2022. De marți, revine canicula în aproape toată țara
Horoscop 12 august 2022. Fecioarele ar putea percepe situația generală de astăzi ca pe o încleștare, menită să le facă lor viața grea
HOROSCOP
Horoscop 12 august 2022. Fecioarele ar putea percepe situația generală de astăzi ca pe o încleștare, menită să le facă lor viața grea
Un polițist „odios” a inventat o iubită și i-a mințit pe șefii săi că a murit de cancer pentru a obține zile libere
Știrileprotv.ro
Un polițist „odios” a inventat o iubită și i-a mințit pe șefii săi că a murit de cancer pentru a obține zile libere
Plecat din Guvernul Rusiei, a dat de gol când are loc finalul războiului din Ucraina! Răsturnare de situaţie: ce se întâmplă imediat cu Vladimir Putin
Orangesport.ro
Plecat din Guvernul Rusiei, a dat de gol când are loc finalul războiului din Ucraina! Răsturnare de situaţie: ce se întâmplă imediat cu Vladimir Putin
Cosmin Cernat, despre televiziune: ”Dacă va fi un proiect de genul Exatlon...
PUBLICITATE
Cosmin Cernat, despre televiziune: ”Dacă va fi un proiect de genul Exatlon...
Pssst!!! Ai auzit de Remixshop? Au zilnic reduceri de până la 90%
PUBLICITATE
Pssst!!! Ai auzit de Remixshop? Au zilnic reduceri de până la 90%
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.