MENIU CAUTĂ
05 Iul. 2017 10:37

Qatarul a răspuns ultimatumului țărilor arabe care îl boicotează

Distribuie

Qatarul a răspuns ultimatumului țărilor arabe. Arabia Saudită a anunțat, miercuri, că Doha a răspuns cerințelor transmise de cele patru țări, fără a spune, însă, care a fost conținutul răspunsului, scrie AFP.


Citește și: Rezultate Bacalaureat 2017. Ce note s-au luat în fiecare județ


„Ministrul Adel al-Jubeir a primit de la ministrul de stat kuweitian Sheikh Mohammad Al-Abdullah Al-Sabah răspunsul oficial al Qatarului cu privire la cerințele țărilor care îl boicotează”, a confirmat Ministerul saudit de Externe pe contul său de Twitter.

Kuwait, principalul mediator al Crizei din Golful Persic, a prezentat, vineri, Qatarului o lista cu condiții cerute de cele patru țări care au întrerupt luna trecută relațiile diplomatice cu Doha. Printre revendicările acestora se numără și închiderea rețelei media al-Jazeera, scrie AP.

Cele patru ţări arabe, în frunte cu Arabia Saudită, au prezentat o listă de revendicări cu scopul de a pune capăt boicotului instituit împotriva Qatarului

Lista de solicitări are 13 punte. Printre altele i se cele Qatarului să-şi întrerupă legăturile cu mişcările islamiste Fraţii Musulmani, Hezbollah, şi grupările jihadiste Al-Qaida şi Statul Islamic. De asemenea i s-a cerut să-şi închidă toate misiunile diploamtice în Iran, să expulzeze membri ai Gardienilor Revoluţiei şi să facă comerţ cu Teheranul respectând sancţiunile care i-au fost impuse de Statele Unite.

Arabia Saudită, Egiptul, Bahrain, Emiratele Arabe Unite și Yemen au rupt legăturile diplomatice cu Qatar, acuzând administrația de la Doha de destabilizarea regiunii și de sprijinira terorismului. Cele cinci țări acuză Qatarul că susține grupuri teroriste, inclusiv Frăția Musulmană. Agenția de știri din Arabia Saudită, SPA, a spus că Riyadhul și-a închis granițele pe urcat, mare și prin aer. Oficialii  saudiți au spus că s-a luat această decizie pentru a-și „proteja securitatea națională de pericolele terorismului și extremismului'.


Citește și: Atleții români, reprofilați pe videochat! Sportivă medaliată cu aur, 'săltată' de mascați


 

Citește mai multe despre Arabia Saudită și Qatar pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii