Mergi direct la conținut »
Reacția Austriei, după criticile României privind alocațiile copiilor: "Indexarea lor aduce mai multă corectitudine"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Reacția Austriei, după criticile României privind alocațiile copiilor: "Indexarea lor aduce mai multă corectitudine"

Reacția Austriei, după criticile României privind alocațiile copiilor: „Indexarea lor aduce mai multă corectitudine”

Ministrul austriac al Familiei, Juliane Bogner-Strauss, respinge criticile de la Bucureși privind indexarea alocaţiilor copiilor imigranţilor. Ea afirmă că România trebuie să aibă o poziţie "neutră", în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Uniunii Europene (UE).

Pentru o ţară care exercită Preşedinţia Consiliului UE, „ar fi normal să adopte poziţia unui coordonator onest şi să acţioneze cât mai neutru posibil”, a declarat Juliane Bogner-Strauss.

„Indexarea alocaţiilor aduce mai multă corectitudine. În acest caz nu este vorba de salariu sau de asigurări sociale. Toţi părinţii primesc acelaşi procentaj raportat la nivelul de trai şi toţi părinţii din UE, din Spaţiul economic european şi din Elveţia sunt trataţi egal”, a argumentat Juliane Bogner-Strauss.

Ministrul austriac al Familiei, Juliane Bogner-Strauss

Ministrul austriac al Familiei, Juliane Bogner-Strauss (FOTO – ec.europa.eu)

Și ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a vorbit despre reducerea alocațiile copiilor: „Vrem să ne adresăm Curţii Europene de Justiţie”!

Anterior, a venit reacția MAE, după reducerea alocaţiilor pentru copiii românilor care lucrează în Austria: „Contravine principiilor și legislației UE”.

Acest lucru este confirmat și de Comisia Europeană, care spune că „Nu este conformă cu legea UE”.

De altfel, România și alte state est-europene contestă decizia Austriei de a reduce alocaţiile copiilor imigranţilor.

La 1 ianuarie 2019, în Austria, a intrat în vigoare legislația privind ajustarea nivelului alocaţiilor pentru copiii nerezidenţi ai lucrătorilor din acest stat membru în funcţie de costul mediu al vieţii din ţara de rezidenţă a copilului.

FOTO: pixabay.com


Citește și… Poetul Emil Brumaru trăia într-un mausoleu de cărți: „Parcă era un copil căruia i-ai dat ceva nemaivăzut când primea o carte”


 

Close
Închide
  Close