MENIU CAUTĂ
14 Mar. 2018 16:44

Rusia califică drept un „act ostil” decizia Marii Britanii de a expulza 23 de diplomați

Distribuie

Reacția Rusiei, după ce 23 de diplomați ai Moscovei vor fi expulzați. Ambasada Rusiei la Londra condamnă decizia Marii Britanii de a expulza 23 de diplomați ruși pe motiv că Moscova este ”vinovată” de otrăvirea fostului spion Serghei Skripal. Țara lui Putin estimează că măsura luată de guvernul de la Londra este un ”act ostil” care este ”total inacceptabil, nejustificat și obtuz”.

'Întreaga responsabilitate pentru deteriorarea relaţiilor dintre Rusia şi Regatul Unit îi revine actualei conduceri politice britanice', a menţionat ambasada rusă la Londra într-o declaraţie.

Șeful diplomației britanice l-a convocat pe ambasadorul rus Aleksandr Iakovneno pentru a-l informa că 23 de diplomați ruși sunt declarați persoane non grate, potrivit Agerpres.

Totodată, purtătoarea de cuvânt a Ministerul de Externe a Rusiei, Maria Zaharova, a afirmat, miercuri, că nu îi revine lui Theresa May să facă judcăți de valoare despre ministrul de externe al Rusiei Serghei Lavrov.

'Theresa, Lavrov este un ministru rus, nu unul britanic. Iar cel care îl evaluează este preşedintele rus. Înţeleg că v-ar plăcea să fie altfel, dar ministrul vostru este Boris Johnson', a declarat Zaharova pe Facebook.

Theresa May a spus, miercuri, că țara sa va expulza 23 de diplomați ai Moscovei. Ea consideră că țara lui Putin este 'vinovată' de otrăvirea fostului spoion Serghei Skripal la Salisbury, oraș aflat la 100 de kilometri de Londra. Totodată, premierul britanic a mai anunțat 'suspendarea contractelor bilaterale' cu Federația Rusă. Până acum, în Marea Britanie se aflau 59 de diplomați ai Moscovei.


EXCLUSIV Afacerea „cămine culturale' pe banii statului. De la tradiții la „nunți, botezuri, cumetrii'

EXCLUSIV / Israela Vodovoz, dusă în Israel cu avionul, într-un sicriu sigilat, din zinc. Transportul este programat în cursul zilei de astăzi, cu plecare de pe Aeroportul Herni Coandă

VIDEO/Blocul cu cele mai mari restanțe la RADET. Locatarii nu au de doi ani apă și căldură. 'E groaznic de frig'

Loading...
Comentarii