MENIU CAUTĂ

Reacția Rusiei după ce acordul pentru Brexit a fost respins de Parlamentul britanic

Distribuie

După ce Parlamentul britanic a respins acordul pentru Brexit propus de Theresa May, analiștii au spus că criza prin care trece UE și Regatul Unit este în avantajul Rusiei. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat, însă, într-o conferință de presă, că țara sa își dorește o Uniune Europeană unită, scrie BC News.

„Ei spun constant că Rusia își freacă mâinile de bucurie – acest lucru nu este adevărat”, a declarat Lavrov.

„Întotdeauna am spus – cu mult înainte ca votul pentru Brexit să aibă loc – că este în interesul nostru să avem o Uniune Europeană unită, puternică și, cel mai important, independentă”, a mai spus Lavrov.

El spune că Rusia „va fi gata să coopereze” cu UE și Marea Britanie dacă Brexit va merge mai departe.

Parlamentul britanic a respins, marți seară, acordul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, cu 202 de voturi „pentru” și 432 „împotrivă”, fiind cea mai dură înfrângere parlamentară pentru un guvern din istoria recentă a Marii Britanii.

Presa britanică a scris ulterior că mai mulți miniştri le-au transmis oamenilor de afaceri, într-o conferinţă telefonică, că se pregătește o moţiune pentru a amâna procesul legat de Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona privind ieşirea din Uniunea Europeană.


Citește și: Se leapădă de „Nobelul fals”? Academia Română a scos anunțul cu distincția dubioasă acordată lui Eugen Simion


 

Citește mai multe despre BREXIT și Rusia pe Libertatea.

Comentarii