Mergi direct la conținut »
Reacția Siriei, după atacul SUA asupra bazei Shayrat: “O agresiune americană"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Reacția Siriei, după atacul SUA asupra bazei Shayrat: “O agresiune americană"

Reacția Siriei, după atacul SUA asupra bazei Shayrat: “O agresiune americană”

Reacția Siriei, după atacul SUA asupra bazei Shayrat. Cel puțin 86 de persoane, printre care 30 de copii și 20 de femei, au fost ucise marți, 4 aprilie,  într-un presupus atac chimic în nord-vestul Siriei.

SUA au atacat Siria, noaptea trecută, ca răspuns la atacul chimic în care au murit 86 de persoane.

Televiziunea de stat siriană a calificat, vineri dimineața, drept „agresiune” loviturile americane contra unei baze aeriene a regimului Bashar al-Assad, transmite Agerpres.

„Agresiune americană vizând ținte militare siriene cu mai multe rachete”, a alertat canalul menționat, imediat după anunțul american.

Un responsabil al Casei Albe a precizat că „59 de rachete” de croazieră Tomahawk au fost trase de pe distrugătoare ale marinei americane din estul Mediteranei împotriva mai multor ținte din baza „Shayrat”, asociată programului sirian de arme chimice și „direct legată” de evenimentele „oribile” de marți. În urma atacului de astăzi, șapte persoane au murit și alte nouă fost rănite.

Mai multe țări, inclusiv Franța și Marea Britanie, dar mai ales Statele Unite, au denunțat regimul președintelui sirian Bashar al-Assad ca fiind responsabil pentru acest atac. Iată reacțiile internaționale după atacul SUA asupra Siriei.

„Ce s-a petrecut în Siria este o rușine pentru umanitate iar el este la putere, deci cred că ceva ar trebui se se întâmple”, a adăugat președintele american Donald Trump, refuzând să dea detalii despre ce intenționează să întreprindă.

Șeful diplomației americane, Rex Tillerson, a promis joi un „răspuns adecvat” prezumtivului atac chimic de marți din Siria, fără a evoca totuși o acțiune precisă.

Close
Închide
  Close