De Valentina Postelnicu,

„Defăimarea țării și a națiunii” a fost visul de aur al mai multor guvernanți. O formulă prin care s-ar fi dorit să se pună lacăt pe gură celor care criticau guvernele. La un moment dat a fost chiar o infracțiune în codul penal, din fericire, dezincriminata ulterior, dar tentative de a o reintroduce au tot existat. Mai nou, președintele PSD consideră că trebuie pedepsiți cei care “vorbesc țara de rău” în afară ei, dar cum rămâne cu cei care “o vorbesc” în interior dacă tot?”, a spus aceasta.

Weber afirmă că este ”prima care se înfurie atunci când se minte la adresa României, bătălia politică fiind justificarea pentru a face țara asta praf și pulbere.

”Dar nu mi-ar trece niciodată prin minte să interzic cuiva să se exprime așa cum îi dictează conștiință. Dimpotrivă, m-am bătut și o să mă bat în continuare cu oricine pentru a avea dreptul neîngrădit de a se exprimă. În cazul politicienilor singură sancțiune admisibila este votul electoratului! Domnule Dragnea, minciunile și exagerările spuse de unii și de alții la adresă României trebuie contracarate într-un singur fel, dacă e posibil: cu realitatea de acasă! Adică printr-o bună guvernare, prin măsuri pentru un trăi decent, prin măsuri pentru respectarea drepturilor omului de către toate autoritățile, printr-un stat de drept funcțional, inclusiv prin respectarea separației puterilor, dacă toate acestea există!”, mai spune europarlamentarul.

Preşedintele Partidului Social Democrat susţine că PSD va promova un act normativ în baza căruia vor fi sancţionate persoanele care denigrează imaginea României în exterior. El a declarat, luni seară, într-o emisiune la România TV, că actul normativ “nu va opri libera exprimare”, însă va reglementa situaţiile de defăimare a ţării.

Citește și: EXCLUSIV/ România a pierdut un credit de 465 milioane de euro pentru o magistrală de metrou dintr-un motiv absurd

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”
GSP.RO

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”

Horoscop 8 decembrie 2019. Vărsătorii își fac griji legate de bani
HOROSCOP

Horoscop 8 decembrie 2019. Vărsătorii își fac griji legate de bani