MENIU CAUTĂ
13 Mar. 2018 12:28 , de Valentina Postelnicu

Dragnea reînvie legea defăimării: Vrem să dăm posibilitatea statului român să sancționeze pe oamenii gen Monica Macovei

Distribuie

Dragnea reînvie legea defăimării. Preşedintele Partidului Social Democrat susţine că PSD va promova un act normativ în baza căruia vor fi sancţionate persoanele care denigrează imaginea României în exterior. El a declarat, luni seară, într-o emisiune la România TV, că actul normativ "nu va opri libera exprimare", însă va reglementa situaţiile de defăimare a ţării.

„Am vorbit cu mai mulţi colegi şi am convenit să lucrăm la o lege care să reglementeze sau să dea posibilitatea statului român, ţării în ansamblu, să poată sancţiona acest lucru, pentru că aceşti oameni, gen Monica Macovei şi alţi europarlamentari, care mint despre propria ţară, care defăimează propria ţară, aduc foarte multe deservicii. Noi din cauza asta pierdem suveranitate, pierdem demnitate, pierdem respect şi nu câştigăm nimic în schimb”, a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a menţionat că nu poate sta „indiferent şi inactiv” la declaraţiile unor europarlamentari, subliniind că aceste fapte nu trebuie încadrate numaidecât în categoria infracţiunilor.

Legea defăimării a fost depusă și respinsă în fosta legislatură, în Parlament, după un scandal legat de modul în care s-a votat proiectul de lege.

Atunci, Liviu Dragnea anunța că va reiniția aceste proiect.

„O să reiniţiez, o să reiau procedura să vin cu ea în Parlament”, a declarat în 2016 Liviu Dragnea.

”Legea defăimării”, iniţiată de liderul PSD, Liviu Dragnea propunea amenzi de până la 100.000 de lei pentru cei care aduc atingere imaginii unui grup sau unei comunităţi. Potrivit proiectului, persoana care se consideră vizată de defăimarea socială poate formula, în faţa instanţei de judecată, o cerere pentru acordarea de despăgubiri şi restabilirea situaţiei anterioare defăimării sau anularea situaţiei create prin discriminare, în termen de 3 ani de la data săvârşirii faptei sau „de la data la care persoana interesată putea să ia cunoştinţă de săvârşirea ei.

Citește și: EXCLUSIV/ România a pierdut un credit de 465 milioane de euro pentru o magistrală de metrou dintr-un motiv absurd

Loading...
Comentarii