Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOTO | Rex Tillerson a efectuat o vizită-fulger la București. Șeful diplomației americane, întâmpinat de Teodor Meleșcanu

FOTO | Rex Tillerson a efectuat o vizită-fulger la București. Șeful diplomației americane, întâmpinat de Teodor Meleșcanu

UPDATE 16 noiembrie | Secretarul de stat american Rex Tillerson a efectuat o vizită fulger la București. El a sosit miercuri seară și a înoptat aici, după cum anunță Ambasada SUA. Șeful diplomației americane a fost întâmpinat la aeroport de ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu.

„Bun venit secretarului de stat Rex Tillerson! El a înnoptat la Bucureşti la întoarcerea din călătoria pe care a efectuat-o în Asia”, a scris Ambasada SUA la București, pe pagina de Facebook, unde au fost publicate și mai multe fotografii de la sosirea șefului diplomației americane. Conform protocolului, acesta a fost întâmpinat de ministrul român al Afacerilor Externe, precum și de ambasadorul american Hans Klemm.

Avionul lui Tillerson a făcut o oprire tehnică la București, venind dinspre Asia. Nu este vorba despre o vizită oficială sau planificată din timp. Potrivit unor surse, ministrul Teodor Meleșcanu  a mers la aeroport pentru a-l întâmpina, acesta fiind protocolul în astfel de situații.

Ambasada Statelor Unite la București a confirmat oprirea lui Tex Tillerson, spunând, însă, că nu este o vizită oficială și nu a fost stabilit un program.

Secretarul de stat pentru afaceri externe al SUA s-a aflat, miercuri, în Myanmar, unde a încercat să găsească o soluție diplomatică crizei musulmanilor Rohingya. El a cerut oficialilor să investigheze și să oprească violențele care au făcut ca peste 615.000 de musulmani Rohingya să fugă peste graniță în Bangladesh de la sfârșitul lunii august.

Aceasta a fost ultima oprire oficială a lui Tillerson, care l-a însoțit pe Donald Trump în turneul extins din Asia. Cei doi au efectuat vizite în Japonia, Coreea de Sud, China, Vienam și Filipine.


Citește și: EXCLUSIV: Prețul ouălor aproape s-a dublat în doar câteva săptămâni. Cum explică acest lucru un important producător autohton


 

Close
Închide
  Close