Mergi direct la conținut »
Roşiile din supermarketuri şi din piețe sunt
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Roşiile din supermarketuri şi din piețe sunt "coapte" artificial (VIDEO)

Roşiile din supermarketuri şi din piețe sunt „coapte” artificial (VIDEO)

Cu toate că sunt la mare căutare în această perioadă, puţini ştiu ca multe din roşiile din supermarketuri şi din piete sunt "coapte" artificial. Nu este normal, dar este justificat din punct de vedere comercial.

În schimb, în România Programul ”Sprijin pentru tomate”. „Sunt curate sută la sută, nu au pesticide!

Roşiile sunt crescute cu ajutorul tehnologiei avansate ori sunt stropite cu substanțe nutritive într-un sistem calculat de comupter, ca să crească mai repede.

Apropo, e cazul să ne ferim de roșiile cu țugui?  Este clar că omul cumpără în primul rând cu ochii, în primul rând, iar clienţii preferă legumele cu aspect impecabil.

Cercetătorii spun că, de multe ori, rosiile ajung verzi în magazin. Devin roșii după ce se introduce în apă o substanță care le dă culoarea frumoasă, dar mai sunt şi alte metode.

Această coacere forțată e indusă de anumite aspecte de marketing. Tot mai mulți producători sunt nevoiți sa folosească aceste produse biostimulative.

Cele mai gustoase tomate rămân cele lăsate să acumuleze și să sintetizeze partea de zaharuri din lumina naturală a soarelui. Până să le gustăm, mai avem de aşteptat…

Sursa video: Știrile TVRCITEȘTE ȘI… VIDEO/Cum este transportul public în Istanbul, oraș cu o populație aproape cât a României și suprafață cât a județului Iași 

Close
Închide
  Close