Mergi direct la conținut »
UPDATE / Călin Nistor e noul procuror-șef interimar al DNA
Ştiri Libertatea > Ştiri > UPDATE / Călin Nistor e noul procuror-șef interimar al DNA

UPDATE / Călin Nistor e noul procuror-șef interimar al DNA

Procurorul general Augustin Lazăr va participa marţi, 8 ianuarie, la o şedinţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce Anca Jurma a anunţat că nu mai doreşte prelungirea mandatului de şef interimar al DNA. Potrivit unor oficiali din DNA, şedinţa este programată de la ora 11.00.

UPDATE – Ora 12.45: Șefia DNA va fi preluată, interimar, de către procurorul-șef adjunct Călin Nistor, după ce procuroarea Anca Jurma a anunțat că nu vrea să mai conducă instituția, potrivit dcnews.ro.

Acesta are o vechime de 23 de ani în magistratură, iar în DNA se află din anul 2006. Astfel, Călin Nistor este unul din procurorii cu cea mai mare vechime din structura centrală a DNA și a instrumentat mai multe dosare importante.

Nu face parte din echipa cu care Laura Codruța Kovesi a condus DNA, în ciuda funcției de procuror-șef adjunct. În ultimii ani, Călin Nistor s-a opus măsurilor luate de către Laura Codruța Kovesi și a refuzat să dea curs comenzilor primite.

Laura Codruța Kovesi chiar a cerut anchetarea sa, alături de Mihaiela Iorga Moraru, procuroare pe care Călin Nistor a sprijinit-o, potrivit sursei citate.

Foto: Ziua de Constanța


Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, ieri, că Anca Jurma renunţă la nominalizarea pentru funcţia de procuror-şef interimar al DNA, fiind trimisă o adresă în acest sens în timpul şedinţei Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

„În timpul şedinţei, în timpul deliberărilor, la Secţie s-a primit o declaraţie din partea doamnei Jurma prin care renunţă la consimţământul prealabil acordat. În cazul acesta, Secţia nu avea decât să ia act de voinţa dânsei, de retragere a consimţământului, acordului şi veţi vedea ce va decide Secţia la o şedinţă următoare”, a declarat Toader la CSM, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, secţia de procurori a CSM urmează să se întâlnească joia viitoare, când, probabil, va decide în privinţa şefiei DNA.

Tudorel Toader a spus că demersul Ancăi Jurma este o chestiune strict personală.

„Dânsa cred că este cea mai în măsură să spună în ce condiţii şi-a exprimat acordul şi în ce condiţii şi l-a retras. Personal nu pot să mă substitui domniei sale în a da explicaţii”, a completat el.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Ulterior, ministrul Justiţiei a propus numirea Adinei Florea ca procuror-şef al DNA. Preşedintele Klaus Iohannis a respins, însă, această propunere.

Foto: Ziua de Constanța


Citește și… Diplomele agonisite în țară nu i-au folosit lui Tudor Simionov. Zmărăndescu: „În România se dau grade și centuri la fel cum se dădeau permisele la Pitești”!


 

Close
Închide
  Close