Mergi direct la conținut »
Șofer român de TIR, amendat cu 60.000 de euro în Danemarca. A comis aceeaşi infracţiune două zile la rând, cu două camioane diferite
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Șofer român de TIR, amendat cu 60.000 de euro în Danemarca. A comis aceeaşi infracţiune două zile la rând, cu două camioane diferite

Șofer român de TIR, amendat cu 60.000 de euro în Danemarca. A comis aceeaşi infracţiune două zile la rând, cu două camioane diferite

Un șofer român de TIR a fost amendat cu 60.000 de euro în Danemarca, după ce a comis aceeaşi infracţiune de două ori, două zile la rând, cu două camioane diferite. Chiar şi poliţiştii danezi au fost uimiţi de tupeul bărbatului, a cărui identitate nu au făcut-o, însă, publică.

Întâmplarea a avut loc la începutul lunii mai, informează Observator TV, care citează  jv.dk. Mai întâi, pe 2 mai, românul, la volanul unui camion înregistrat în România, a fost oprit la un control de rutină la Vojens.

Poliţiştii au descoperit că tahograful nu înregistra corespunzător timpii de odihnă şi de condus și cum diferenţele erau foarte mari, românul a primit o amendă de 349.000 de coroane daneze, 47.000 de euro. De asemenea, camionul a fost imobilizat, iar permisul auto al românului reținut temporar.

Apoi, a doua zi, o altă echipă de poliţişti a avut surpriza să îl descopere pe român la volanul altui camion, înmatriculat tot în ţara noastră, la Padborg, la 50 de kilometri de locul unde fusese amendat cu o zi mai devreme.
Şi de această dată, oamenii legii au descoperit probleme la tahograf. L-au amendat 100.000 de coroane daneze, 13.000 de euro, i-au confiscat şi al doilea camion şi va fi trimis în judecată pentru anularea permisului.

Camioanele sunt încă indisponibilizate de poliţia daneză, până când şoferul va plăti amenda uriaşă, de 60.000 de euro.

În Danemarca, legile privind încălcarea oreleor de odihnă şi condus pentru şoferii de camion sunt extrem de dure, considerându-se că un şofer care iese pe şosea obosit şi încălcând regulile de odihnă pune în pericol viaţa celorlalţi participanţi la trafic.

Tot la începutul acestei luni, un șofer român de TIR care falsifica tahograful cu un magnet a fost prins în Italia.

FOTO – Observator TV


Citește și… “Depresia netratată crește foarte mult riscul de suicid”. Medicul psihiatru Laura-Diana Gherman, despre boala secolului


 

Close
Închide
  Close